新手想買單反(D750), 有乜要注意? (edited)

諗住聖誕前後買D750...
1. D750既價錢, 黎緊會唔會有大變動?
2. 淨機行貨邊度買會平D又唔會中伏? (可以無視贈品)

8年無買過單反, 新手一個, 希望大家俾D意見

暫時只係百XX問過, 13xxx... 但見格價網一大堆不知名鋪頭有12xxx... 唔知邊到穩陣又會平D, 又可以簽卡? (免息分期?)

11 月時 百記, 20800 KIT SET, 有32G 卡同爛袋一個, 冇腳架果下又....

但上星期入塵去吹左一次了, 雖然冇問要單

11 月時 百記, 20800 KIT SET, 有32G 卡同爛袋一個, 冇腳架果下又....

但上星期入塵去吹左一次了, 雖然冇 ...
rion 發表於 22-12-2014 13:29

百記kit set 尋日睇18xxx... 但我唔係太想要kit鏡

百記kit set 尋日睇18xxx... 但我唔係太想要kit鏡
raisin 發表於 22/12/2014 13:31

除非你有, 未跟來果支24-120 OK 啦

上個禮拜星際肥花入手齋BODY...129XX (CASH), 另外有間拆KIT 鏡賣BODY平多$200!!

可以問完街舖再上去比較下....聽聞金雞個邊都有樓上舖平...但未去過!

上個禮拜星際肥花入手齋BODY...129XX (CASH), 另外有間拆KIT 鏡賣BODY平多$200!!

可以問完街舖再上去比較 ...
yu254445 發表於 22-12-2014 13:48

肥花都OK, 平百記幾舊, 又好似信得過...... 諗諗先
佢有乜送? (口裡說不, 身體卻很誠實 )

haha ...MUD都無.齋送上下MON 貼.....想要多粒代電都晤制....

回覆 7# raisin

佰記用渣兜卡有REBATE...不過好似都系$300到....可以自己計下數先

haha ...MUD都無.齋送上下MON 貼.....想要多粒代電都晤制....
yu254445 發表於 22-12-2014 14:22

都夠既... 通常D 平價memory card 乜乜乜 都係唔用架啦 mon貼夠實用...

唔知EL15一粒代電幾錢? (百記送唔送代電呢?)