網上格價 買鏡頭 後悔~

是這樣的

在價格網站check 好了要買鏡頭的店舖
地址是灣仔電腦城壹樓

買鏡頭是沒有甚麼問題的,都在網上check 好了價錢,錯就錯在臨時在老闆介紹下買了一個鏡頭保護鏡
那個保護鏡在網上的價格大概是$180, 當時不知道,在老闆推薦下用$390蚊買了

當時冇唸過會噉樣,貴少少可以接受,但係貴一陪有多我會叫佢係呃
這間店在灣仔電腦城壹樓 A X Digital Camera 中文係 X天數碼

被騙了所以 post

是這樣的

地址是灣仔電腦城壹樓

買鏡頭是沒有甚麼問題的,都在網上c ...
catium 發表於 2015-1-21 13:51

Do you mean this shop?
http://www.price.com.hk/starshop.php?s=873
A One Digital Camera
力天數碼

In my opinion if they sell you at $10000, and you buy it, there is no problem with them.
Dont you think so?

如果人地係明碼實價的,貴出面一倍都唔算呃,只可以話係賣得貴。

是這樣的

地址是灣仔電腦城壹樓

買鏡頭是沒有甚麼問題的,都在網上c ...
catium 發表於 21-1-2015 13:51

標高一倍我覺得可以算黑店... 黑店唔一定要明呃, 釣水魚一樣咁無良....

不過樓主都要學識唔好信sales, 要獨立research......

回覆 3# calvin83

你也可以這樣説

老闆就是因爲我不知道價錢,推薦了一個佢賣貴人哋一陪有多嘅貨畀我

你也可以説我蠢

講完

介唔介意講下係咩的鏡頭保護鏡?

Do you mean this shop?

A One Digital Camera
力天數碼
PPLd 發表於 2015-1-21 13:54

你為乜話 A One 係黑店?

回覆 6# 白賴仁

Hoya 77mm HMC Digital UV (C) Slim Frame 濾鏡

回覆 6# 白賴仁
+1. 大家睇下係唔係真係貴一倍.

你為乜話 A One 係黑店?
tamalemon 發表於 2015-1-21 14:18

Nope not me.