[開箱] Canon EF 50mm f/1.2 L USM 又又又開箱~

一直想入一支定焦鏡影人像~ 原本有諗過支 CANON 35L 但又成日吹話出二代,同埋有支Sigma 35mm ART 頂住佢所以唔考慮 35L 了~我就唔差左再等多幾個月~放長雙眼睇下有無2代出~HA HA
今次先入手50L
如果要買35MM 呢段既鏡~我會揀Sigma 35mm F1.4 DG HSM ART 呢支因為我用過~平靚正~外形又夠COOL 成支蔡頭咁~可以用佢黎代替 CANON 35L
但一講到50MM 就非CANON莫屬~因為要F1.2 就只有用CANON原廠吧~非Sigma 50mm F1.4 DG HSM  Art~能取代到的~

唔好同我講話~就出2代~因為就算真係出2代既話~洗咩驚~我會再買過支新版~

]
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

扣埋回贈,幾錢左右?

扣埋回贈,幾錢左右?
hkcs007 發表於 2015-3-14 16:58

$9700

$9700
wink7403 發表於 2015-3-14 17:25

Good price!!

仲平過差唔多10年前既價錢

仲平過差唔多10年前既價錢
wlmak 發表於 2015-3-14 18:37

係ar,十年前一皮可以買多好多野。

係ar,十年前一皮可以買多好多野。
calvin83 發表於 2015-3-14 19:05

聽聞第2代 50 1.2L就出....

grats, i am waiting 35L II, i already started eating bread to save money for it

我係你我會買85.2
neneaee 發表於 2015-3-14 18:27

85LII  好似皮幾野