《轉貼》Canon EOS M3 登場

http://www.newmobilelife.com/2015/04/08/canon-eos-m3-press-con/

睇完呢篇canon m3文章,其實覺得m3幾多野玩。例如可以用 Wi-Fi 連接手機進行遙控拍攝。
原來m3用Digic6,畫質應該唔錯掛?

"快門掣附有一個轉盤,而加上曝光補償及模式轉換,機頂合共有三個轉盤,也是以往 EOS M 系列沒有的。"
快門掣附有一個轉盤,咁呢個轉盤而家有冇乜用處呢?

仲以為師兄開箱有相睇TIM

仲以為師兄開箱有相睇TIM
tolo2036 發表於 2015-4-9 00:17

我加返個轉貼先。見m3拍到呢2個囡囡白裡透紅,所以......

M3外型功能好似唔錯,不過小弟再睇定d先。畢竟有m1及Fujifilm...

M3 真係好勁,有反 MON,有手機遙控,有 EVF...

雖然 CANON "終於" 比上面啲功能出嚟,對 CANON FANS 嚟講係天大喜訊。其實呢,呢啲其他牌子一早有嘅嘢唔洗係咁出文,group 埋一篇討論咪得囉,又唔係有其他特別唔同嘢想討論,一篇新聞 (鱔稿?) 又一個 post,雖然理解你哋有幾興奮,但都要體諒吓其他人...

我加返個轉貼先。見m3拍到呢2個囡囡白裡透紅,所以......

M3外型功能好似唔錯,不過小弟再睇定 ...
WAI2 發表於 2015-4-9 00:21

不如你話睇囡囡好過

M3好難影到咁朦架,

EVF要加成千銀
e派 發表於 2015-4-9 06:44

所以Amazon JP訂就好抵,加多二百蚊港元就多個EVF

快門掣附有一個轉盤

Av mode改光圈

Tv mode改快門

M mode改快門或光圈,自己set,機背轉盤改另一樣

m2都有wifi
加枝wide鏡落小腳架
再用手機remote自拍好爽