原來依家m4/3 平左咁多...

趺左好多價
我係肥花果個2手市場找下...
好多淨機1千尾有交易....
以前真係貴la....
係唔係少人玩左好多?
加上水貨效應呢...

最近睇中依幾部機 都有反mon
但唔知買邊部好....用來代替部rx100m2
依家d m43 真係做到好細...仲細過nikon 1 多多聲, 但感光元件大過佢好多...
不過好似話nikon 準備出無反ff 期待下先....

同埋原來eos m3 都好大部...真係比m2 大好多重好多....不過後備機又真係好似係最好係佢...
gf7 算細部....

GM1, 全球最細M4/3(到目前為止)

RX100 III vs GM1

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

rx100m2 有咩唔好, 點解要換?

calvin83 發表於 2015-4-25 16:48

1吋機換M4/3 SOSAD , 換都換返APSC/FF , CANON G1X MK2 1.5吋好過

小魚之前同M43 滅門,而家又心思思入M43

依家手機都1吋了

小魚之前同M43 滅門,而家又心思思入M43
WAI2 發表於 2015-4-25 17:07

尋日行街買R MOUNT時 見到部GF7真機 比佢嚇親

1吋機換M4/3 SOSAD , 換都換返APSC/FF , CANON G1X MK2 1.5吋好過
NEO_HK 發表於 2015-4-25 17:04

G1X 超大部....仲大部過部A7R
& 我有A7R的=3=

依家手機都1吋了
manman1998 發表於 2015-4-25 17:08

係呀...所以有時覺得M4/3 個感光元件都好細....
我等緊中片幅做細部機=3=

calvin83 發表於 2015-4-25 16:48

GM1, 全球最細M4/3(到目前為止)

RX100 III vs GM1
pc1668 發表於 2015-4-25 16:44

GM1 冇反MON...
RX100 M2 SELL 走左 難得好價....A7R 都想SELL GA LA+____+