入Canon鏡水定行好?

話說唔太滿意C50 1.4成像,有點心動想入50 1.2L,因為個奶油feel lo.....
點知今日走去百記睇,sales開10880.....
Wa,再上網睇price,shopping水只是8880,剛剛好差成2000(話說10880夠入支水50.2+多1支水50.4)
點好呢?
俾著係你,你會入行定水?
奸郎個行保養好飄忽,好就好,如果碰到唔好case既話(DC屋)有保都要使好多錢整)......

話說50.2網上有人說前期版本有走蕉問題。但配FF 5D3又冇事...點好呢

又話說C50.2好似就出2代,忍忍好定入左1代好?又怕2代出左後太sharp(或者2代貴1代幾千),冇左現在50.2個奶油feel,
但支鏡成萬銀,要想清楚.....

我用5D3,
大光圈我得50.8(長放防潮)、50.4、85.2、70-200 2.8 IS USM...

大家習慣買鏡頭水定行?

我剛剛都想換走支24-105 入24-70 見水又係平好多

我剛剛都想換走支24-105 入24-70 見水又係平好多
卓洛 發表於 2015-5-9 15:19

24-105唔知邊度放高價d?
如果放到好價格記得pm通知我

Wrong msg

早排有回贈又唔買....

鏡無幾何壞...水平得多入水抵啲...差一兩百果啲就緊係行啦...

早排有回贈又唔買....
子浩仔 發表於 2015-5-10 14:39

錯過了

鏡無幾何壞...水平得多入水抵啲...差一兩百果啲就緊係行啦...
look 發表於 2015-5-10 22:11

平2000呀....

look 發表於 2015-5-10 22:11

淨講係dslr,
canon 鏡壞過3枝 (玩過6枝左右)
sigma 鏡壞過1枝 (玩過兩枝左右)
tamron 鏡未壞過 (玩過6枝左右)
nikon 鏡未壞過 (玩過8枝左右) ... touch wood

改改句子:
"Canon 鏡無幾何壞" ... 絕對好難講

canon 鏡壞過3枝 (玩過6枝左右)
nikon 鏡未壞過 (玩過8枝左右)

"鏡無幾何壞" ... 絕對好難講 ...
pc1668 發表於 2015-5-11 16:43

好的手動鏡就直係'無幾何壞'.