幫朋友個朋友影婚禮Snapshot點著好? 新手有咩要特別注意 ?

暫時未知夜晚係hotel定酒樓
如果係hotel 一定要恤衫+西褲?
如果係酒樓? polo + 長褲 ?

無請Crew 我地2P1V係義務幫手
我到時用5D3+24-105+600EX

另外都好想知道新手影big day有咩地方一定要注意

黑衫黑褲,盡量唔好咁起眼,方便snap時唔會俾人發現
如果你朋友唔介意,著便服都唔緊要啦^^

暫時未知夜晚係hotel定酒樓

如果係酒樓? polo + 長褲 ? ...
nelson 發表於 14-5-2015 08:56

你想成個影相佬咁款... 咪 Polo囉 @@ 你係全職幫朋友snapshot, 定係 出席婚禮暨snapshot? 有份出席, 就著正常D啦

你想成個影相佬咁款... 咪 Polo囉 @@ 你係全職幫朋友snapshot, 定係 出席婚禮暨snapshot? 有份出席, 就著 ...
raisin 發表於 2015-5-14 09:14

其實係幫朋友個朋友影
完全唔識新人

我朋友就識新人 好熟
佢負責影standard shots 我影snapshots

其實係幫朋友個朋友影
完全唔識新人
nelson 發表於 14-5-2015 09:19

深色衫褲正路... 長褲一定, 衫就睇師兄喜好, 著裇或polo, 長袖或短袖... 長袖裇衫應該唔會死錯人

其實係幫朋友個朋友影
完全唔識新人

我朋友就識新人 好熟
佢負責影standard shots 我影snapshots ...
nelson 發表於 2015-5-14 09:19

你朋友點著 你咪跟住佢點著LOW....

唔識淨影唔食嘅, Polo 老牛夠架啦, 最好全黑

著乜冇所謂

個post好似冇d關攝影事,係咪吹水區出post好?

個post好似冇d關攝影事,係咪吹水區出post好?
WAI2 發表於 14-5-2015 11:51

影相時既衣著唔通要去時裝版講?

影相時既衣著唔通要去時裝版講?
raisin 發表於 2015-5-14 11:51

因為我見內文係
"暫時未知夜晚係hotel定酒樓

如果係酒樓? polo + 長褲 ?"

應該係場地影響出席者著乜衫,
唔係話有特定主題例如去歐洲/日本/影星、銀河/打雀/影日出....咁應該著乜野及配乜野特定攝影裝備,
咁我先問吓係咪好似個post唔太關事,算la,其實個post我個人覺得吹水王國+攝影版各佔一半既,無野la