[開箱] FE70200G OSS 小白炮

今日真係行衰運, 行行下街俾人撞跌部電話
跌都唔緊要, 最弊係部野一落地就開花, 當堂眼都突埋
轉個頭個兇手影都唔見埋, 唯有死死地氣上先達
好啦到左先達擺低部電話整啦, 個師傳話要等一個鐘
一個鐘後check機發現個螢幕漏光
個師傳又話要等一個鐘
心諗無理由又走去食多個下午茶掛
嬲嬲地行左去星際...

帶左佢返黎

個箱喺買嗰時開過黎驗貨唔再貼了
攞上手支鏡無想像中重同大枝, 造工紮實, 配埋個HOYA濾鏡
靚仔店員仲好好心提醒可以上Sony換$500禮卷, 即時順返條氣
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

落地開花, 富貴榮華, 又多支鏡用
我自己支小白都好耐無出來晒太陽, 希望師兄唔好學我

對比其他廠的 2.8 性價比較低

對比其他廠的 2.8 性價比較低
usei 發表於 18-5-2015 11:21

同Nikon 700-200/4 VR比... 差唔多啦

貴小小白IS少少, 不過都算可接受範圍...

Ching 買咗幾錢

回覆 4# raisin

去到咁貴
唔去盡上大白好像不太抵

回覆  raisin

去到咁貴
唔去盡上大白好像不太抵
usei 發表於 18-5-2015 12:35

不同, 70-200 f/4 輕過 70-200/2.8 / 100-400 太多...

70-200/4 仍屬可以 "輕鬆" 帶出街既程度...
另外兩枝真係明顯地好大枝同好重的 @@

不同, 70-200 f/4 輕過 70-200/2.8 / 100-400 太多...

70-200/4 仍屬可以 "輕鬆" 帶出街既程度...
另外 ...
raisin 發表於 2015-5-18 12:43

840g (lens only) ... 仍屬可以 "輕鬆" 帶出街   
u must be kidding

今日真係行衰運, 行行下街俾人撞跌部電話
跌都唔緊要, 最弊係部野一落地就開花, 當堂眼都突埋
轉個頭 ...
icecoffee 發表於 2015-5-17 21:30

pretty expensive new toy

840g (lens only) ... 仍屬可以 "輕鬆" 帶出街   
u must be kidding
pc1668 發表於 18-5-2015 13:18

起碼係小白/大白既一半重量先啦