想買支變焦鏡

EF 16-35 f/2.8
EF 16-35 f/4
EF 24-70 f/2.8
主要用於 旅行 / 人像 / 風景 / 食物
3 選 1 筆直最多 10K

24-70 F4 can use macro mode, good for food photos wor.

24-70 F4 can use macro mode, good for food photos wor.
Tef 發表於 2015-5-21 19:46

呢支已經有,諗住放左佢補 10K 上 24-70 f/2.8

EF 16-35 f/2.8
EF 16-35 f/4
主要用於 旅行 / 人像 / 風景 / 食物
3 選 1 筆直最多 10K  ...
6666 發表於 2015-5-21 19:43

兩支2.8你買行已overbudget ..

兩支2.8你買行已overbudget ..
siuba 發表於 2015-5-22 15:51

諗住放左支 24 - 70 f/4L 補 10K 上 24-70 f/2.8

諗住放左支 24 - 70 f/4L 補 10K 上 24-70 f/2.8
6666 發表於 2015-5-26 22:55

既然你咁想要大光圈.. 唔換唔得了..

既然你咁想要大光圈.. 唔換唔得了..
siuba 發表於 2015-5-27 20:47

過兩日出糧去買

look_yau 發表於 2015-5-22 14:36

哪支一定得

主要用於 旅行  / 人像 / 風景 / 食物

旅行  / 風景 都唔需要大光圈 (支2470/4好夠 因為影景你都要收光圈)
食物 大光圈都幫唔到你幾多 一級光圈推小小ISO就得  2470/4有MACRO
人像 買WIDE鏡用處唔大 大一級光圈景深差唔多幾多

有10K BUDGET 不如買支85L影人 真係有錢身痕買埋支50微影食物