請介紹相機

請介紹相機:

已有一部單反, 但因為太大太重而且已經唔記得哂點拍手機mode, 所以想買一部細少少的DC, 影相以auto mode快速簡單方便為主, 用來影細路同埋佢地上台表演之類.

thanks!

請介紹相機:

已有一部單反, 但因為太大太重而且已經唔記得哂點拍手機mode, 所以想買一部細少少的DC, 影相 ...
getterwing 發表於 15-6-2015 12:16

先問一下, 咩叫 "唔記得哂點拍手機mode"?

rx100 mk3

posted by mobile

地上台表演之類 <- 個台有幾遠, 要拍成個人定大頭?

先問一下, 咩叫 "唔記得哂點拍手機mode"?
raisin 發表於 2015-6-15 12:44

即係... 好多年前學過D影相基本野, 但已經忘記哂, 所以大多數情況下都係會用auto mode來影

地上台表演之類
calvin83 發表於 2015-6-15 13:05

通常約十尺左右喇, 又唔駛好大頭, 一般相咁喇.

thanks  :)

rx100 mk3

posted by mobile
simpson168 發表於 2015-6-15 12:59

thanks.... 除左呢部, 有冇邊部係價錢會平d? 唔需要最新款.  thanks!

getterwing 發表於 2015-6-15 13:49

自己睇下, 相機唔一定要最新款, 但係機仔最好都要買次新款.
http://www.dcfever.com/news/readnews.php?id=12009&page=1

getterwing 發表於 2015-6-15 13:49

十尺好近咋,你企係台邊?

十尺好近咋,你企係台邊?
必思 發表於 2015-6-15 13:57

通常會走上前影囉.... 係喎.... 應該唔只10尺, 可能20尺以上....