二手EOS菲林機選擇

想買部用得翻EF鏡既菲林機,深水埗邊度會有保存得比較好既二手EOS菲林機賣?同咩型號會比較好用?

EOS 5?EOS 3?

鴨記見過有啲EOS 5賣,買嘅時候有咩要check。

印像中EOS5唔錯... 睇佢用咩電;機頂屏幕燈著否,VF清唔清... 反光鏡/廉幕干淨,有電可試埋失打;測光咁

鴨記見過有啲EOS 5賣,買嘅時候有咩要check。
harryytm 發表於 2015-7-5 20:11

睇你影乜嘢, 除咗影人之外, NIKON菲林機扎實, 鏡利, 出菲林相好D
記住;盡量不要買早年的SIGMA, TAMRON, VIVITAR, TOKINA鏡, 以前大多好廢, 咁當然而家好好多.....

睇你影乜嘢, 除咗影人之外, NIKON菲林機扎實, 鏡利, 出菲林相好D
記住;盡量不要貫早年的SIGMA, TAMRON, V ...
tolo2036 發表於 2015-7-5 21:33

佢有Canon EF鏡, 都係係買有AF的電子機了. 不過唔知點解有新款唔買買舊款...

玩番EOS慳好多,玩番哂一大堆EOS野,電子機包曬番36張出來

佢有Canon EF鏡, 都係係買有AF的電子機了. 不過唔知點解有新款唔買買舊款...  ...
calvin83 發表於 2015-7-5 21:58

M42機幾好玩,機械1/1000s

記住;盡量不要買早年的SIGMA, TAMRON, V ...
tolo2036 發表於 2015-7-5 21:33

我係想用翻而家啲鏡來試下玩菲林。
有咩地方我可以去睇下?

深水埗荔枝角道有間;忘記名