請問le 2支minolta 50 1.7 af 有咩唔同?

請問le 2支minolta 50 1.7 af 有咩唔同?
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

LEOWAI 發表於 2015-9-21 17:02

上面舊版,下面new 版,new 版AF 感覺快dd

上面舊版,下面new 版,new 版AF 感覺快dd
unfair 發表於 2015-9-21 17:17

因為我ebay見到, 想買,
    係咪2支成像一樣?

因為我ebay見到, 想買,
    係咪2支成像一樣?
LEOWAI 發表於 2015-9-21 17:20

我自己唔聞相,唔覺有咩分別, 但評測話new 版好d,同支持adi ,你ebay 見幾錢? 香港買二手都係700-900 倒, 支50.4 old 版香港最平見過$1200

我自己唔聞相,唔覺有咩分別, 但評測話new 版好d,同支持adi ,你ebay 見幾錢? 香港買二手都係700-900 倒,  ...
unfair 發表於 2015-9-21 17:40

thank you巴打,
    le 支1.7, 新版EBAY, 約4XX度.
不過運費要150~190 度.

thank you巴打,
    le 支1.7, 新版EBAY, 約4XX度.
不過運費要150~190 度.
LEOWAI 發表於 2015-9-21 17:49

咁比多一兩百係香港買好d, 最少有得試呀,你用FF 定APSC ?  我用A77 , 50mm 覺得影室內唔方佼便,最後換左 sigma 30.4

咁比多一兩百係香港買好d, 最少有得試呀,你用FF 定APSC ?  我用A77 , 50mm 覺得影室內唔方佼便,最後換左 ...
unfair 發表於 2015-9-21 17:54 [url=http://www.hkepc.com/forum/redirect.php?
goto=findpost&pid=33962819&ptid=2230389][/url]

我用a7打算加ea4

上個禮拜先放走左支新版..$580..

唔係手動先咁平咩,有AF個枝邊止4xx?

1.7好似唔係日本造喎,不如比多幾舊入1.4