1萬蚊左右budget應該買C記6D定罪大滔天A7II

有支24-70 F/4L IS USM 用緊弱雞700D

罪大滔天聽講加mount AF會好慢+好多問題例如食電

6D又好似太舊,對焦點太少

罪大。。。。。

A7R2 好快.
其他用 TECHART 新個 Mount 都係快 ~

一萬唔夠買A7II加mount

6D又好似太舊,對 ...
yukashing 發表於 2015-9-29 14:22

無鏡就梗係罪大,因為6D SPEC太雞(相比D750及A7II),但你有支24-70 F/4L IS USM
咁就一定係6D,現在只賣8300左右

一萬唔夠買A7II加mount
必思 發表於 2015-9-29 14:55

睇下咩廠的mount啦,但貴嘢對焦睇評測好似都話唔建議用AF

A7R2 好快.
其他用 TECHART 新個 Mount 都係快 ~
kcstudiohk 發表於 2015-9-29 14:44

A7R2 貴,好貴

無鏡就梗係罪大,因為6D SPEC太雞(相比D750及A7II),但你有支24-70 F/4L IS USM
咁就一定係6D,現在只賣8300 ...
恐怖份子 發表於 2015-9-29 15:02

6D 唔出mark II,係咪想局人上5d mark 3......

6D又好似太舊,對 ...
yukashing 發表於 2015-9-29 14:22

1萬蚊買唔到罪大A7 II

1萬蚊買唔到罪大A7 II
LEOWAI 發表於 2015-9-29 15:37

左右,6D都係8000度,可加可減2000機制