[教學] 航拍

*2 不過想用來行山時玩

我用緊零度,如果唔要求飛好遠,同唔飛市區既話,其實都幾好,最緊要夠細夠輕

如果係P3S,性能同畫質都會比較強,但便利性就會爭少少,通常都要連埋龜背先揹到出街

上圖左邊係零度,右邊係FreeX,兩部都係350軸距大約5000蚊價位

我用緊零度,如果唔要求飛好遠,同唔飛市區既話,其實都幾好,最緊要夠細夠輕

如果係P3S,性能同畫質都會 ...
ahshing 發表於 2015-10-21 22:44

cHing請問你呢類小型drone有少少風會唔會容易失控

cHing請問你呢類小型drone有少少風會唔會容易失控
iamgozilla 發表於 2015-10-21 22:47

通常要睇定UAVforcast,或者裝一個叫hover既app,佢會話你知當前風速適唔適合飛行
我試過晌fiji海邊大約20kmh風速飛行,有少少恐佈,但都安全返航

通常要睇定UAVforcast,或者裝一個叫hover既app,佢會話你知當前風速適唔適合飛行
我試過晌fiji海邊大約 ...
ahshing 發表於 2015-10-21 22:49

多謝教路, 另外問問你有無試過係球場試飛或其它地方比人so擾

多謝教路, 另外問問你有無試過係球場試飛或其它地方比人so擾
iamgozilla 發表於 2015-10-21 22:53

基本上好少晌市區飛,如果晌市區飛就唔會揀建築物或人多既地方附近飛
球場飛你唔好揀d屋村球場,最好揀d配水庫或者晌坐山上面果d球場,何文田忠義街公園,觀塘東配水庫遊樂場呢兩個地方都唔錯

基本上好少晌市區飛,如果晌市區飛就唔會揀建築物或人多既地方附近飛
球場飛你唔好揀d屋村球場,最好揀d ...
ahshing 發表於 2015-10-21 23:04

再次感謝教路

再次感謝教路
iamgozilla 發表於 2015-10-21 23:07

我地晌呢度玩開
https://www.youtube.com/watch?v=jE9Rr2zyG3U
不過隔離樓盤落成應該好快冇得玩

我地晌呢度玩開

段片整得好好啊, 果然玩drone班友之中總有幾個識剪片