想搵架隨身机仔

Panasonic GF7  DMC-GM5 邊部好D,有冇人用緊

Panasonic GF7  DMC-GM5 邊部好D,有冇人用緊
kswong8d 發表於 2015-11-6 21:24

GM5無內置閃燈, 如果作為隨身機來說, GM1和GF7會比較合適.

kswong8d 發表於 2015-11-6 21:24

GM5無內置閃燈, 如果作為隨身機來說, GM1和GF7會比較合適.

而GF7基本上同GM1差不多, 只是多了反mon和"一跳即影"功能.

平的有g9x,抵的有lx100,貴的有rx100 iv
換鏡機其實唔夠隨身,買鏡又要錢

gf7 水貨有埋鏡2千幾都幾吸引

yes!

hkhappy945 發表於 2015-11-7 22:23

hkhappy945 發表於 2015-11-7 22:23

YES, 但如果不需要反MON, 買GM1會抵D, 兩部野基本上一樣.......

昨日上星際二樓厠所邊個間想買GF7,急尿問佢借鎖匙都唔得,比20蚊按金都唔借,走咗去就冇回頭,去咗CAM易,買咗部samsung NX500

昨日上星際二樓厠所邊個間想買GF7,急尿問佢借鎖匙都唔得,比20蚊按金都唔借,走咗去就冇回頭,去咗CAM易, ...
kswong8d 發表於 2015-11-8 10:45

為了一條厠所鎖匙就無了一單生意.......

呢排成日傳SAMSUNG唔玩相機市場, 現在買會不會危左少少?

人爭一口氣,觀其態度,小小嘢就睇倒比完錢之後佢會點對你