而家紅館或者機場博覧館睇演唱會可以帶相機?

而家紅館或者機場博覧館睇演唱會,可以帶單反或者微單影相嗎?

除左有特別指明外都可以

機場博覧館睇韓國歌手一定唔俾,,入場要查袋.........

機場博覧館睇韓國歌手一定唔俾,,入場要查袋.........
z888888 發表於 2015-11-26 01:11

check 到有會 點處理?

z888888 發表於 2015-11-26 01:11

咁網上咁多fancam 或者相又點黎?

咁網上咁多fancam 或者相又點黎?
joe 發表於 2015-11-26 16:53

唔俾帶相機,可以帶手機,或者你避到保安偷運到入去咪得.

睇過幾次韓仔演唱會,呃你有錢分???????????

http://www.asiaworld-expo.com/ht ... 89CEE257A0CBD9.html

應主辦單位要求,為確保閣下及其他觀眾安全:

•   觀眾進場館前須接受手提袋檢查 / 安全檢查;
•   所有相機、攝錄及錄音器材均禁止帶進場館;
•   亞洲國際博覽館範圍內不准未獲授權的攝影或錄音
•   超過12"X15"的大型手提袋/物品或限制物品包括矮凳/可摺疊式座椅及長傘均禁止帶進觀眾席企位區範圍;

如有上述限制物品,請寄存於地下的禮賓服務(每件物品每4小時收費為港幣$25)或地下的自助儲物箱(每4小時港幣$30) 。

多謝合作!

大部份博覧館SHOW都唔俾帶...去睇前可以上網CHECK下先!!!!!!!!!!

check 到有會 點處理?
tskso 發表於 2015-11-26 11:45

叫你租locker擺底部相機........

正常唔俾, 但你好彩偷運入到去佢都唔會趕你走

手機得唔得?

回覆 3# z888888

要睇下邊位歌手~邊個主辦單位~我2011年博覧館睇YUI  而我當時已知道日本歌手一向嚴禁拍攝,但果日出奇地老憑可以影~完全無人理~~果日好彩我諗住搏一搏既心態就帶埋相機入場~所以影得到~而我朋友就諗住一定唔比影既心態佢無帶相機去,當佢知道入場後原來無人干涉拍照時~佢呻笨早知帶啦後悔到爆~