請推介 AA / AAA 電的多功能充電器

之前去朋友家,佢個充電器好勁,又可 testing 粒電、又有放電、又有 LCD mon 監察電池
聽聞部機好多功能,最緊要可 reactive 啲電池,令佢壽命更長

唔知有無兄弟知邊部呢?.........因唔好意思直接問朋友,求教大家,謝謝

現時用 sanyo 慢充 AA 電好慢,充兩排放閃燈,好花時間,希望大家可教教路

只充aa/aaa的話POWEREX MH-C9000

之前去朋友家,佢個充電器好勁,又可 testing 粒電、又有放電、又有 LCD mon 監察電池
聽聞部機好多功能, ...
dearkaki 發表於 2016-1-15 23:29

你做過乜攪到唔好意思直接問?
呢度好興嗰部叫Powerfocus BC3100。
利申:猴子偷圖

你做過乜攪到唔好意思直接問?
呢度好興嗰部叫Powerfocus BC3100。
利申:猴子偷圖
...
高登阿伯 發表於 2016-1-16 00:25

因為朋友啱啱買,唔想畀個印象佢「佢買乜、我買乜」..... 佢之前咁畀過說話我聽 XD~~~

類似呢啲款啦,好多功能的,請問師兄你推介嗎?

hihihellohihi 發表於 2016-1-16 00:06

係啦,個牌好大約係POWEREX 咁串啦~~ thanks a lot

你介紹嗰個 model 好唔好用呢?好有興趣

因為朋友啱啱買,唔想畀個印象佢「佢買乜、我買乜」..... 佢之前咁畀過說話我聽 XD~~~

類似呢啲 ...
dearkaki 發表於 2016-1-16 00:42

抱歉,本人未用過。

不過好多ching用過同討論,可供參考:

https://www.google.com.hk/search ... ..0.0.0.5VCoW1v9Sv0

係啦,個牌好大約係POWEREX 咁串啦~~ thanks a lot

你介紹嗰個 model 好唔好用呢?好有興趣 ...
dearkaki 發表於 2016-1-16 00:46

用左好多年
無咩特別
好既就可以睇電仲有幾多 同一次差8粒
唔好既就比較大部同外置牛  
差咁耐3洋同$ONY電都未洗換

hihihellohihi 發表於 2016-1-16 00:06

MH-C9000 is excellent !

我都係用三洋的慢叉, 我有八粒AA同八粒AAA, 每次叉電都想死