入手a6000 or sel35f18?

小弟而家有部nex5n用緊。。見最近a6000減價。有d心郁想換
但自己鏡頭得支1855 同 16mm 定焦加廣角轉接鏡.有諗過定係入支35定焦好過。

黎緊會去個長旅行。。會影花田。。星空同人
Ching們認為升級body定加鏡實際d呢。。thx

影花田,星空同人,入支35定焦好過,全新under 3K or 二手有保養under 2K4

其實 .不如試下24 .8.
我之前。30.3.5 再買35.1.8
最尾都係整支24.8 放走兩支。
因24.8 係好正 .只係貴左d .

A6000個價好似冇點變@_@
BODY 行都係 38XX , 水 34XX
吾知幾時可以2XXX買到
yarehk 發表於 2016-3-21 03:26 AM

而家body 細鋪$36xx送$600萬寧券

其實 .不如試下24 .8.
我之前。30.3.5 再買35.1.8
最尾都係整支24.8 放走兩支。
因24.8 係好正 .只係貴左d  ...
wingkps2 發表於 2016-3-21 09:05

支35.18重keep住,因影得老虎太清楚,好驚。還加咗保,保到2017

回覆 6# tonyau2348

要幾錢呀續保.我支55.8都想續.太E支野太正.
不過話時話.我用富士係靚人色.只不過我覺得係抺得好勁.打滑晒塊面.
SONY個D就真係好清楚,咁大家既老虎都有返咁上下年紀.
出黎效果係點..大家都好清楚喇.

回覆  tonyau2348

要幾錢呀續保.我支55.8都想續.太E支野太正.
不過話時話.我用富士係靚人色.只不過我覺 ...
wingkps2 發表於 2016-3-21 13:48

$190

回覆 8# minazuki

咁又抵喎...

如果用緊nex5n,值得上a6000
因為完全係兩回事,操控功能各方面...
如果能夠放二手就將支18-55都放埋佢,16-50 kit lens輕便好多