[教學] Epson x imageplayground camera shop 四式菲林沖洗工作坊

唔知仲有無C Hing玩開菲林機, 或者想玩菲林機,但唔知有咩高質Film Scanner。
而家終於有機會可以試一試Epson隻V800。
先俾少少基本資料
Optical Resolution 6400x9600dpi
Optical Density 4.0
可以SCAN 35mm , 20cm, 4"x5", 8"x10" film
有Digital-ICE support
跟機仲有SilverFast SE8 software

《菲林沖洗X菲林掃描X打印相片》

有冇諗過影完筒菲林,可以親手沖洗然後掃描入電腦再打印出屬於你的照片? 仲要o係同一日完成! 今次Epson 連同 imageplayground 攜手舉辦四式菲林沖洗工作坊,由 沖洗 . 掃描 . 打印 一次過滿足晒你3個願望!

當日會有imageplayground 專業導師教授各種菲林沖洗的基本操作,令初學者亦能得到沖洗自己作品的滿足感。完成後可即場免費試用Epson Perfection V800掃描器 , 感受它的高掃描速度、顏色濃度及影像細節。 最後更可即場試用Epson Expression Premium XP-821 多功能相片打印機,親手製作出獨一無二的照片,不容錯過!

Epson x imageplayground camera shop
四式菲林沖洗工作坊 (黑白、C41、 E6及E沖C)

2016年6月4日(六) 13:00-17:00 (黑白及c41)
2016年6月11日(六) 13:00-17:00 (E6及E沖C)
(參加者需參與兩天)
查詢熱線: 2827-8711

please no ads here

回覆 2# Jazz

真心share 消息 隨妳點睇

回覆  Jazz

Mr.Printer 發表於 18-5-2016 12:39

個post好似無提價錢?

個post好似無提價錢?
raisin 發表於 2016-5-18 12:53

自己睇啦
http://www.i-m-ageplayground.com/event-registration/?ee=540

回覆 5# calvin83

$780…都幾貴… 不過菲林玩家買少見少
有得學好過無得學
xp821印相唔夠睇 應該去得都係想試v800

回覆  Jazz

Mr.Printer 發表於 2016-5-18 12:39

我平時都有幫襯佢地買菲林
好欣賞佢地響各大院校megasale擺booth

冲菲林唔難,一個冲罐,一個黑布袋,一枝溫度計,藥水用現成,買樽大蒸溜水可以開工

我朋友去買2手菲林機領過野,仲要係識既,唔熟唔食。。。

買菲林知定嘅都上太子樓上鋪啦………旺角就上星際3樓 !  去果檔嘢有咩好 ?

(我都上過去聽分享會)

via HKEPC Reader for Nokia 3310