[問] pan 支 25 1.7 放去O記 EPL6會無左防手震嗎

http://www.panasonic.hk/chinese/ ... era/lens/hh025.aspx
LUMIX G 25mm / F1.7 ASPH.

抱歉再來打擾大家, 之前大家介紹O仔45MM比我, 不過45似乎不可自拍
呢支好似平D又短D, 希望大家指導下

先謝

LUMIX G 25mm / F1.7 ASPH.

抱歉再來打擾大家, 之前大家介紹O仔45MM比我, 不過45似乎不可自拍
呢支好似平 ...
df7 發表於 2016-9-28 20:37

正常可以揀鏡頭防震優先。

話說我用42.5揀鏡防係好過機防

via HKEPC Reader for Android

回覆 1# df7
鏡頭無防手震, 上EPL6先有.

正常可以揀鏡頭防震優先。

話說我用42.5揀鏡防係好過機防  

via HKEPC Reader for Android ...
mail4kawai 發表於 2016-9-28 20:40

ching, 呢支無寫有鏡防震....可能我唔識睇
http://www.panasonic.hk/chinese/ ... era/lens/hh025.aspx

抱歉, 煩到大家

應該係無鏡防 可能係睇錯左你講42.5

25都唔岩自拍用,你需要係12

回覆  df7
鏡頭無防手震, 上EPL6先有.
calvin83 發表於 2016-9-28 20:41

撞鬼~  入過都唔記得支鏡有冇防震   

mail4kawai 發表於 2016-9-28 21:03

因為你有太多機鏡,好似我來來去去都係同一部機就實記得

mail4kawai 發表於 2016-9-28 21:03

CHING, 咁影出黎OK嗎, 影人既時間, 有無少少景深睇下呢

CHING, 咁影出黎OK嗎, 影人既時間, 有無少少景深睇下呢
df7 發表於 2016-9-28 21:36

Sorry,  我接近冇用過支鏡就放走左喇

如果你只係用E-PL6, 如果你唔介意價錢高少少,咁我建議你用25.8好啲。