[開箱] Canon eos 80D

我還記得當80D新機規格流出,當我第一眼看到時真的令我好不爽,原因係 80D除左輸個鎂合金機身 ,小7DMARK2 20個對焦點外,連拍少3張,不過80D有全新研發既45點自動對焦點以好夠用,其餘既wifi nfc 多角度反 mon 觸控螢幕 f8 27個自動對焦點 通通都是衝著7D mark2而來, 真的叫7Dmark2 情何以堪呢~個人感覺80D 是有以下犯上之嫌

我個人覺得~如果需要wifi nfc 多角度反 mon 觸控螢幕 f8 27個自動對焦點 和拍片~我會選~80D  
如一定要鎂合金機身 ,連拍10張~65點AF 旗艦機~咁一定係7D2

黎緊我會賣走部7D2~因為我覺得在我自己來說~80D 以經可以取代我的7D2既位置了~

現役機如下~
CANON EOS 5D MARK3
CANON EOS 7D MARK2
SONY A7M2

這組合能觸發F8 27點自動對焦~~大白兔+1.4X III +80D

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

恭喜晒..

歡迎開箱

恭喜樓主

睇80D開箱標題,以為係manman師兄添

我還記得當80D新機規格流出,當我第一眼看到時真的令我好不爽,原因係 80D除左輸個鎂合金機身 ,小7DMARK2 20 ...
wink7403 發表於 2016-10-22 16:25

樓主d玩具好有份量

aichun 發表於 2016-10-22 16:43

可能係分身

aichun 發表於 2016-10-22 16:43

我都以為佢終於出手了

我都以為佢終於出手了
恐怖份子 發表於 2016-10-22 17:05

佢5D2都可能會諗,所以應該重未決定買邊部

回覆 2# wingkps2