而家用$3500 買二手RX100 III 係咪好唔抵?

女友想買部機仔影相+拍片, 諗住買RX100, 買3代 貪佢有180度反mon
(買完可能要賣咁d舊a mount鏡吐現   eg. 16-80 細蔡)

爬文睇返上年年中 RX100 III 清貨 賣$4xxx送$1000超市coupon, 而家2手價都要成3千幾 好似好唔抵咁...

4代 5代 個價 根本唔會考慮..

有冇師兄分享下意見?

咁你上年唔買>?

我都覺宜家 RX100 III 同 G7X 既二手價好唔抵。

你可以等下 Panasonic LX10,大概今個月底上市。LX100 既水貨價都幾平(三千尾),我估 LX10 都應該差唔多。

咁你上年唔買>?
calvin83 發表於 2016-11-21 00:37

當時唔需要

回覆 2# calvin83

其實點都係覺得貴。下年再平都唔會買。
心態黎

當時唔需要
aichun 發表於 2016-11-21 08:27

其實,廿幾年前見啲新樓都係幾十萬仲送全屋傢俬,而家俾人住左廿幾年仲貴左成十倍,好似好唔抵…

講下笑唔好介意

回覆  calvin83

其實點都係覺得貴。下年再平都唔會買。
心態黎
wingkps2 發表於 2016-11-21 08:45

真係心態決定境界,好似你咁咪唔駛等下年囉

回覆 3# leave

X2  4水貨4k 左右的話買得過

回覆  leave

X2  4水貨4k 左右的話買得過
mokngaihong 發表於 2016-11-22 16:04

問題在於三仟幾行貨都唔買又點會四仟幾買水貨?

回覆 9# 必思

3k 幾行係2手無補喎,無補不如加幾舊有1.4 大光圈,5 軸防震, 4k 拍片, 反Mon,  touch mon,  除無EVF spec好過RX100 3, 第一年好小壞,壞水貨信興有事一樣整, 聽落好興奮,用落就。。。