富士燈

入手XT2以來就問題多多
先係個價覺得太貴唔多使得買,點知試完死死氣都係買左
但發現個MON有的黃已經唔多開心
跟住插支I40用唔到,上網查先知唔支援
但好快日清話會有更新..咁就唯有等下啦...到上去更新完有晚出去影左幾個鐘竟然燒埋
當堂無晒心機...一直只用CANON支600手動..雖然平時玩都影到,但到緊張時段始終會手忙腳亂SET錯輸出
所以好想入支有TTL,但市場選擇不多,I40一直用在XT1都覺得的色溫時得時唔得,所以對I60沒什麼興趣
一直等支原廠500,上星期終於開賣
今日一睇個皮面又覺得幾靚仔,希望可以開開心心咁用啦
今晚玩左一陣,發現支LED都可以調光暗(以前I40唔得)
個遮光罩竟然要拆走原本的外罩才可以裝,感覺又有的怪怪地
但試影幾張效果不錯,又有HSS係最吸引我的...

正WOR

正WOR
jeremymak 發表於 2016-11-28 22:44

暫時感覺良好...星期日去試下先知

塊皮好型...正.

塊皮好型...正.
wingkps2 發表於 2016-11-28 22:49

算係有的有的復古味比較特別...好似見過以前有的燈都有皮面...不過唔記得係咩粒燈了

不過有時.好似我ED好普通既用家.見到D燈,真係貴到我唔想買.
尤其我ED差唔多唔用既人.

不過有時.好似我ED好普通既用家.見到D燈,真係貴到我唔想買.
尤其我ED差唔多唔用既人. ...
wingkps2 發表於 2016-11-28 22:56

閃燈的確令人又愛又恨....佢呢個時候先出...去到聖誕都唔會減到幾多..所以都係買左練下好過

閃燈的確令人又愛又恨....佢呢個時候先出...去到聖誕都唔會減到幾多..所以都係買左練下好過 ...
chiman127 發表於 2016-11-28 23:08

恭喜,買左幾錢?

入手XT2以來就問題多多
先係個價覺得太貴唔多使得買,點知試完死死氣都係買左
但發現個MON有的黃已經 ...
chiman127 發表於 28-11-2016 10:42 PM

睇咗一大輪,最尾決定買xt2入會富士。希望聖誕做promotion. 不過黃mon聽落有啲驚,好怕買到唔啱心水。

恭喜,買左幾錢?
aichun 發表於 2016-11-29 06:14

3380。。問左幾
間最平呢間。。其他要3580