買OLYMPUS OM-D E-M10 Mark II 定 Fujifilm X-T10好?

我係一個新手,想買部相機影下景色同我既生活。咁我就睇中左2部,一部係OLYMPUS OM-D E-M10 Mark II,而另一部係Fujifilm X-T10。所以我想問下各位我應該買邊一部好呢?同埋我想問下有冇ching去過旺角既六本木數碼工房? THX

呢2個系統必定要必思大師去答。。因為佢2套都有。。。只有其中一套系統的去答都解決不到你問題

兩套買晒冇煩惱

兩套都好岩我呢d新手使用,手氣好仲可以有相出

強烈建議你花時間睇晒兩個蓋大樓post,
大部分既相都有註明用那一枝鏡,選擇你自己喜歡的。
最後到陳列室試玩,邊部合心水就買邊部。
個別店舖一般我不予置評。但最好買行貨(手氣好者除外)

想紀錄生活其實一部DC或手機係最好最方便

強烈建議你花時間睇晒兩個蓋大樓post,
大部分既相都有註明用那一枝鏡,選擇你自己喜歡的。
最後到陳列室試 ...
必思 發表於 2016-12-20 01:19

780層大樓要睇幾多日

780層大樓要睇幾多日
killuakam 發表於 2016-12-20 07:05

睇相好快啫

我係一個新手,想買部相機影下景色同我既生活。咁我就睇中左2部,一部係OLYMPUS OM-D E-M10 Mark II,而另 ...
wdpswdps 發表於 2016-12-19 23:54

一月會有XT20見街喎

一月會有XT20見街喎
mail4kawai 發表於 2016-12-20 08:42

新出唔會平,唔係個個好似你咁有米

回覆 1# wdpswdps

mkii 瀟洒過xt10
況且t10 未必有貨 .同鏡群唔夠m4/3多。同m4/3鏡相對平d .