nikon p系列

請問nikon p300 p310 同 p330分別大唔大?,我見個spec唔多大分別。

via HKEPC Reader for Android

咁你睇到有乜分別?

咁你睇到有乜分別?
必思 發表於 2017-2-14 20:39

你有呢部,呢條問題你應該識答

你有呢部,呢條問題你應該識答
aichun 發表於 2017-2-14 21:55

你買多部俾我比較先,我用過話你知有冇分別

請問nikon p300 p310 同 p330分別大唔大?,我見個spec唔多大分別。

via HKEPC Reader for Android ...
apper01 發表於 2017-2-14 17:51

P330 sensor大少少

BTW呢幾部機都比較舊,市面上亦應該無咩新貨賣。

想買部二手玩下,貪佢平,有24mm 又1.8 仲要細部,放落褲袋啱曬

想買部二手玩下,貪佢平,有24mm 又1.8 仲要細部,放落褲袋啱曬

via HKEPC Reader for Android ...
apper01 發表於 2017-2-15 13:52

可順便考慮埋S120,同P330規格相近

回復 7 #leave

但canon s系列我驚會卡鏡頭

回復 leave

但canon s系列我驚會卡鏡頭

apper01 發表於 2017-2-16 08:14

出現Lens error既主要係S100。
S120出左幾年,暫時唔覺有大規模lens error問題。

比起P330,S120有touch screen同1080P 60fps,其實都幾吸引。不過S120二手價唔算平,似乎都要$1000左右。

回復 9 #leave

touch 同 1080p唔係太需要,如果單計畫質系米s120靚d