媽咪想買..sony RX100 III? 什麼Sexxy lens?是否適定老人家用 ?

媽咪想買..sony RX100 III? 什麼Zess lens
好于好...我不用的...
是否適定老人家用 over 75

可能她見到人地用...

回覆 1# drienf3b1

係佢提出exactly呢個型號?佢嘅用途係咩?

Zeiss Lens係一個光學認證,代表搭載嘅鏡頭光學效果唔差咁解

p.s.Zeiss亦係一個會出鏡頭嘅一個牌子

回覆  drienf3b1

係佢提出exactly呢個型號?佢嘅用途係咩?

Zeiss Lens係一個光學認證,代表搭載嘅鏡頭 ...
chromechan 發表於 2017-4-2 19:57

Zeiss Lens唔係認證黎, 只係牌子

回覆 3# KinChungE

Sorry囉我呢啲窮人,冇乜接觸咁高級嘅嘢

RX100 III 上嘅 Vario Sonnar T*應該係Sony設計,Zeiss鍍膜,我諗.......

Zeiss Lens唔係認證黎, 只係牌子
KinChungE 發表於 2017-4-2 20:00

呢個貼紙係證明去到Zeiss呢個牌子既標準

回覆  KinChungE

Sorry囉我呢啲窮人,冇乜接觸咁高級嘅嘢

RX100 III 上嘅 Vario Sonnar  ...
chromechan 發表於 2017-4-2 20:03

DC仔無謂諗咁多啦
連手機都可以話係Carl Zeiss

回覆 1# drienf3b1

令壽堂都七十有五,有能力就滿足下佢囉
RX100 III 唔差,放心買

回覆 6# KinChungE

當年Nokia

回覆  KinChungE

當年Nokia
chromechan 發表於 2017-4-2 21:00

當年手機影相真係佢最好。

via HKEPC Ionic Reader v1.6.0 - Android

當年手機影相真係佢最好。

via HKEPC Ionic Reader v1.6.0 - Android
calvin83 發表於 2017-4-2 21:18

但放落sony機度唔係想像中咁好。可能我部係cheap機或者係我手震