在麥記上網後,現在每次開瀏覽器就自動上 Y5ZONE

各位師兄
小弟自從在麥記上網後,現在每次開瀏覽器就自動上 Y5ZONE 頁面
在設置內設其它網頁做主頁,也是開瀏覽器就自動先上 Y5ZONE 頁面
請問有沒辦法改回不用Y5ZONE做主頁呢?
謝謝!

你拣错咗个wi-fi hotspot : Y5ZONE系老麦自己嘅,只可用半小时。
你要拣返你自己台嘅wi-fi service, 例如字母台系 : 3HKWi-FiService

你拣错咗个wi-fi hotspot : Y5ZONE系老麦自己嘅,只可用半小时。
你要拣返你自己台嘅wi-fi service, 例如字 ...
weggie 發表於 2011-9-12 02:20 PM

中移動又點thx............

cmhk.......

用Y5ZONE個WIFI當然會去左Y5ZONE個頁面LA~

各位師兄
小弟自從在麥記上網後,現在每次開瀏覽器就自動上 Y5ZONE 頁面
在設置內設其它網頁做主頁,也是開瀏 ...
kentlai 發表於 2011-9-11 23:19

冇辦法因為要在y5 網頁login先可以上到網,之前有其他介紹有apps可以不用在網頁login先用到,但我試過係唔得,個apps叫"香港熱點連接"你可以試吓

個問題係宜家我係屋企接自己個wifi,佢都彈 Y5ZONE 個主頁
我想唔要佢做主頁呀!

個問題係宜家我係屋企接自己個wifi,佢都彈 Y5ZONE 個主頁
我想唔要佢做主頁呀! ...
kentlai 發表於 2011-9-12 23:42

屋企樓下係麥當勞 哈哈哈
我都係用CMHK 返到屋企自動上返TP Link router

吾明白 點解你部機會上左y55zone???咁奇

我想唔要佢做主頁呀! ...
kentlai 發表於 2011-9-12 23:42

你應該set錯咗佢做 browser 首頁,入去setting改番嗰首頁就可以,再唔得就去最browser 最底還原

我明白你意思,,是 一開 browser 就是Y5 吧,,請在工作管理員 關了`browser再開就正常返,,