點解 samsung galaxy S 要把 android 4 大金鋼改為 3 Key ?

之前由 nokia 手機轉去 GS, 個 HOME KEY 都係放係中間, 基本上呢點唔駛再適應, 但次次借朋友其他牌子幾款手 ...
radeon7500 發表於 2011-9-14 00:16

一睇就知佢抄iphone,我而家都係用g2好唔鍾意粒home 制,都係之前個2部好,用熱感式部wildfire就4粒制加一個光學,部veune都係3制但都係熱感式,而家部g2 home key好似好易爛我都好少㩒佢,用back多,從前就係咪都㩒home,你話fd部dell如係veune個home key係中間,dell在hk出過3部android,另外一部5吋一部7吋,venue 4.1吋

之前由 nokia 手機轉去 GS, 個 HOME KEY 都係放係中間, 基本上呢點唔駛再適應, 但次次借朋友其他牌子幾款手 ...
radeon7500 發表於 2011-9-14 00:16

放邊唔係問題....
位置唔同左...最多兩個鐘已經習慣得到

呢d真係個人喜好, 我個人上比較中意四大金剛!!!!

不過間間廠既四大金剛排位都唔同......之前用MS1個back制係最左邊好就手, 而家用P970最左邊變左menu怪怪地咁......而home制只要係中間果兩粒是但一個我就冇所謂~~~

實體掣感覺低階

因為samsung 將 menu 同 search 鍵功能結合了.

一睇就知佢抄iphone,我而家都係用g2好唔鍾意粒home 制,都係之前個2部好,用熱感式部wildfire就4粒制加 ...
cckit9587 發表於 2011-9-14 01:16

咁SE D機點計?

用過arc  到而家gs2  真係慣左熱感鍵  雖然個陣神機ms1 defy 都會出現失控

咁SE D機點計?
kelvin0502 發表於 2011-9-14 08:33

你去睇睇佢點抄其他手機外先

或去google"Samsung抄襲其他手機"

http://info.homea.hc360.com/2011/06/161518715855.shtml