各位!救命呀...我部DEFY停左係開機android畫面果度(不是紅m)等左成個鐘都開唔到,點算/_\

各位!救命呀...我部DEFY停左係開機android畫面果度(不是紅m)等左成個鐘都開唔到,點算,是咁,我down左個app落sd card,咁我就安裝,安裝果陣咪有條野郁o既?!我等左成個鐘個app都未安裝定,根住佢就彈左句野出o黎,話軟件安裝精靈沒有回應,問我強制關閉定等待,我按左強制關閉,然後我想重新開機..點知關左開唔番

玩緊火, flash 緊ROM, flash 緊Radio etc???

玩緊火, flash 緊ROM, flash 緊Radio etc???
howdy 發表於 2011-9-18 15:28

兩樣都唔係...我del左個smart task bar....上gpf down左個專業裝....關機開唔番

我root左

我root左
ivanlee1023 發表於 2011-9-18 15:35

如果唔想factory reset, 唔知可唔可以試下wipe cache

不過你可以試下將果問題從新整理一下(mud ROM/version, 做左D mud etc etc),睇下有冇其他EPC友可以幫手... (問DD講DD人地都好難幫你)

如果唔想factory reset, 唔知可唔可以試下wipe cache

不過你可以試下將果問題從新整理一下(mud ROM/vers ...
howdy 發表於 2011-9-18 15:57

香港2.2.....版本號碼是JEM_3.4.3-36-1.7

我down左個app落o黎,系sd card中..我安裝時,它沒有說安裝完成,然後它說軟件安裝精靈定唔知咩沒有回應..我按強制關閉...然後我關機,便不能開機了

不過你可以試下將果問題從新整理一下(mud ROM/vers ...
howdy 發表於 2011-9-18 15:57

wipe cache係咩來??

我down左個app落o黎,系sd card中..我安裝時,它沒有說安裝完成,然後它說軟件安裝精靈定唔知咩沒有回 ...
ivanlee1023 發表於 2011-9-18 16:07

ai~~我唔清楚.... 不過我可以俾個提議你:

你edit 第一個Post將成個來龍去脈+問題寫好先...

可能我理解能力唔好,你D答案真係一舊舊
mud "gpf down左個專業裝" (專業裝係咩黎, gfp 又係咩黎), 又 "down左個app落o黎" (down 左D咩你又唔講)

gpf係個論壇 smart task bar專業板