三星部 GS2個 AMOLED MON 會有燒印?

之前試了 demo機,發現在轉去不同畫面時,在比較淺色的地方,都會看到主頁面的ICON圖型(淡色的)!
是否有燒印?好像等離子Mon的情況,因長時間顯示同一個圖形而出色印!還是其他原因?(但那部機本身已設定有sleep mode ,lord網頁途中,等一陣已經自動變暗,之後再出screen saver)有否消印軟件可解決!

之前試了 demo機,發現在轉去不同畫面時,在比較淺色的地方,都會看到主頁面的ICON圖型(淡色的)!
是否有 ...
singsing11 發表於 2011-9-18 23:03

可以參考
http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=1662641

btw, 可唔可以講下係邊度既demo機??

可以參考

btw, 可唔可以講下係邊度既demo機??
akitohk 發表於 19-9-2011 00:25

唔好講燒印....就算係你打緊sms出個keyboard出黎...再縮走佢...都會見到有印殘留一陣
而且燒印係amoled死症...硬件問題

唔好講燒印....就算係你打緊sms出個keyboard出黎...再縮走佢...都會見到有印殘留一陣
而且燒印係amoled ...
panpanoscar 發表於 2011-9-19 02:24

燒印好彩我無遇到, 殘影一撞灰底野就見到.
仲有氧化(定係老化??)問題... 我部captivate岩岩奶野
燒印著得多會出事..
我部機status bar左半邊長時間全黑, wallpaper整張有色, 最近開始開全白畫面/上網厘個位睇到係淺藍色, status bar左半以外既位就相對白色.
好在暫時唔太明顯, 睇下遲d有無惡化再拎返部相機個陣試下影張相post上黎.

真係著得太多既位又驚燒印, 唔著既位依家又驚佢唔係一齊氧化/老化

保養會唔會換mon