終於知道3***機點先可以連PPTP VPN

小弟用緊I9003,上網睇左好多POST都話3***機既PPTP VPN連吾到...
但經過小弟反覆測試...得出以下幾點:
1. 要用啟用PPTP加密
2. 吾好用3G...用WIFI
3. DNS SET吾SET都得

測試平台:WIN 7 PPTP VPN SERVER

有興趣既CHING可以試下

小弟用緊I9003,上網睇左好多POST都話3***機既PPTP VPN連吾到...
但經過小弟反覆測試...得出以下幾點:
1. 要 ...
wingyam 發表於 2012-5-12 23:24

三星機根本就好容易就可以用VPN
不過又點解用3G會唔得,小弟一直都係大陸用3G翻牆喎

Server Set 好晒, 再係 Android Set 好 Server IP就得啦, 邊洗攪咁多o野

三星用過S2, nexus S, S2 HD LTE, 家下用note, Galaxy Nexus, GT7.7, 以上甘多部都連到pptp VPN, 用唔到都係應該係個pptp server無set好...

d人真係趣呀,話samsung set pptp vpn 3g不能上網,而wifi又可以,除非係3g電訊商block 咗你某d port唔係点會上唔到網,好似我識d 人都話iphone一定好用過android phone ,但佢哋都會研究部機点用就話唔識用,話好用嗰d係機本上乜都唔會試

註:本貼以win7 vpn pptp為平台

三星機根本就好容易就可以用VPN
不過又點解用3G會唔得,小弟一直都係大陸用3G翻牆喎 ...
bbgirl223 發表於 2012-5-13 00:14

你用tenacy vpn番牆

你用tenacy vpn番牆
wingyam 發表於 2012-5-13 10:33

點解測試平台係Win 7既
明明係用Andriod 黎VPN架,如果係set VPN既話就直接入router度就得
係香港或大陸用3G都可以VPN,除非係ISP block左先有機會唔得!大陸中移動2G就試過唔得

3*** GNexus.. 一開就得..
3G + WIFI 都得.

點解測試平台係Win 7既
明明係用Andriod 黎VPN架,如果係set VPN既話就直接入router度就得
係香 ...
bbgirl223 發表於 2012-5-13 12:32

因為我ROUTER無VPN SETTING,所以用WIN7做SERVER咯