[開箱] 熱切期待, 佳域G2簡單開箱^_^ (27/5更新#2 加左個小小視頻)

首先要多謝mkywong師兄提供一個較前的佳域論壇的uid, 等呢篇開箱文可以早d同大家見面!
因為今日岩岩4點幾先到手, 所以真係一個非常簡單的開箱, 測試有待後續再獻上, 廢話少講, 去片

順豐扎實

外盒, 送的一個白色後蓋

飯盒出現

上層係說明書, 保養證

下層一d充電, 座充, 電池之類

配件, 因紀念版, 送2舊電

主機出現, 訂時冇註明咩色套, 俾左個紫色

機身, 每個紀念版都有個vip號, 我既係0765

sim卡同tf位, sim卡係上下重疊, 幾慳位

放上sim卡同tf的情況

電池

上埋電池的樣子

開機1

開機2

主頁, 個主題好靚

apps非常少, 只有頁半

sim卡設定頁面, 簡單易用

rom情況

ram情況

版本4.0.3, 20120508 firmware

打電話頁面

上網設定頁面

g2, nexus, note比較

g2, nexus, note比較

安免免, 不過係借人地既圖, 我未裝

包裝非常非常唔掂, 個飯盒真係可以放入微波爐丁飯
外觀非常好, 好簿, 同nexus差唔多, 大家覺得似GS2定iphone?
做工非常扎實, 黑白後蓋, 我覺得白色好睇d, 黑色係磨沙, 白色係光面
屏幕真係唔錯, 但屏幕上方有少少漏光, 冇可能同iphone比
打電話, 聲音非常清楚, 無論聽筒同外放都比聯想A750同我部galaxy nexus清楚, 大聲
影相之前睇過工程機非常唔掂, 但微調同換左個攝像頭內部零件後已經好好多, 之後會補回d相俾大家睇下

對於一部正式版賣790人仔的機黎講, 真係超值, 只可惜上市時間話就話5月20-25日, 但正式到手可能六月幾
一開始仲要分uid去購買, 如果全城開放購買, 一定熱爆!!!

再次感謝mkywong師兄
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

14/5/2012更新
1. 用左一日, d電真係好襟, 應該冇虛標, 測試方法係對比我部nexus, 差唔多做同樣既野同樣workload, 都係打電話, 睇片, 聽歌, 上網之類啦, nexus而家仲有20%電, g2 39%, g2仲係同時用插住2張卡
2. gps 流流地, 室內搜唔到星, 要室外先得, 同埋我下載左個google地圖, 定唔到位, 但用百度地圖就ok, 唔知係因為google個地圖定咩, 微信果d就定到, 搵到附近的人
3. 個play store好怪, 正常基本的 whatsapp, 微信, qq, 微搏搜唔到
4. pps, youtube 正常, 聲畫同步 (720p試片遲d再試)
5. 影左d相, 不過放出黎又要縮返細, 好似作用不大
6. 裝在SD卡的apps, 重開機會冇左(解決方法係裝左sd卡後, 在機上格式化張卡, 再裝就唔會有事)

16/5/2012更新
更新左官網最新ROM, GPS已正常, google maps用到
已經root到

24/5/2012

http://www.youtube.com/watch?v=fxvsVLG2wIo&feature=youtu.be

因為小弟唔係專業, 大家仲有咩想知, 不妨講下, 小弟盡量會去測試

回復 2# RRR

恭喜師兄有新機玩, 煩請有時間的話影張關於[存儲][ram]的相片參考, 對比512mb/1gb ram 的分別

SF運電子野???

好似唔錯,係咪雙待?幾多錢?
ypco 發表於 2012-5-13 18:36

紀念版730人仔
遲d正式版790人仔
雙卡雙待單通

首先要多謝mkywong師兄提供一個較前的佳域論壇的uid, 等呢篇開箱文可以早d同大家見面!
因為今日岩岩4點幾先 ...
RRR 發表於 2012-5-13 18:33

外型係不倫不類就真

測下晚上拍照,
gps 導航
THANK!

唔洗客氣, 我都係想多啲人交流下. 傾下電話經.
終於出左黎, 好似等生仔咁

應該話佢個 package 合乎低炭生活.   可以拎黎做飯盒

有幾樣特別野想問下, 其實都係八卦想知下
1)可否幫我睇下佢個叉電機出到幾多 A (電流) ? 0.5a定係1a?  

2)按 *#*#3646633#*#*     去工程模式, 睇下 [bandmode] 入面,係咪支援到 wcdma 850 同 wcdma 900.  

入到去工程模式就會好似下面條link 咁.
http://products.mobileuncle.com/thread-93294-1-1.html