4.0

其實呢個問題都要睇係邊個O/S同邊一個VERSION既, 好似當日班人急由2.1升2.2, 因為要APP2SD, 都算係一個合理既理由吖, 2.3升4.0我真係諗唔到有咩FEATURE或者2.3有咩BUG要咁急

快? 2.3都夠快,要咁快咪重食電
靚?依家長期用全黑色做 wallpaper省電,介要幾靚都無用
潮?越潮越食電, ...
so? 發表於 2012-5-18 14:48

o甘 3.x 叫乜?

靚?依家長期用全黑色做 wallpaper省電,介要幾靚都無用
so? 發表於 2012-5-18 14:48

所以我部neo V都廢事upgrade去ICS,因為聽得太多負面問顯,況且2.3.4一路用得幾滿意,無謂為新而新。

回復 1# so?

用緊note既ICS?
note stock ICS同stock leaked無一個叫似樣,,
刷cm9/AOSP/AOKP build試下吧 : p

我個darky 10.2 rom係2.3 rom,超唔stable,成日hang

今日上左android 4.0.4的slimICS 3.6加devil 0.79 kernel,當堂部機穩定了很多

看過一些benchmark,4.0行app快過2.3,所以值得一升

o甘 3.x 叫乜?
jabawack 發表於 2012-5-18 14:56

3.X只係俾TABLET用, 基本上可以話係未入過流

so? 發表於 18-5-2012 14:48

食電?關OS事?講都未論到佢啦呀化???? 係啲內置apps係又開唔係又開  
    全黑色做 wallpaper省電?你係amoled?唔係 amoled 換黑慳到幾多
    越潮越食電?點樣潮點樣食電?

總結黎講關4.0咩事?

食電?關OS事?講都未論到佢啦呀化???? 係啲內置apps係又開唔係又開  
    全黑色做 wallpaper ...
a886 發表於 2012-5-18 15:09

哈哈, 一啲都唔關事

始終Android 每一個版本都推出太快, 市場都未完全消化, bugs 都未清除大部份
而且機款太多, 部部都唔同, 好似PC 咁