[操作疑難] iphone 耳筒連咪 可唔可以轉比 android用?

買左隻dr dre tour

好聲.不過用係android插唔盡,又甩甩地

有冇轉頭??

3.5mm 應該一樣架喎

好似唔係一定用到的

跟本無關系,iphone 同 android手機都係3.5mm插頭嘛,唔好玩啦

唔一定得我指有 remote control.. 因為剩係睇左個標題

跟本無關系,iphone 同 android手機都係3.5mm插頭嘛,唔好玩啦
darksome 發表於 2012-5-18 15:54

用到就唔駛問啦~大師兄

買左隻dr dre tour

好聲.不過用係android插唔盡,又甩甩地

有冇轉頭??
wahaha118 發表於 2012-5-18 15:17

可以呀.. 但唔係部部android機一樣的. 有d android 插左會好細聲.
新機 should be no problem
我用 iphone 既 iluv 係 Galaxy Nexus ok.. 係冇左大細聲function囉.

一部部手機啦, 我試過DEFY所有制用唔到, 連接同講電話都唔得, 只可以聽歌

但GNX又OK, 大細聲唔用得ONLY

一部部手機啦, 我試過DEFY所有制用唔到, 連接同講電話都唔得, 只可以聽歌

但GNX又OK, 大細聲唔用得ONLY ...
CheeseJai 發表於 2012-5-18 05:06 PM

因為Mo記個3.5mm位係用緊舊式排法(舊時Nokia 3.5mm位的電話),接地唔到位令到按掣唔正常,聽歌似係度「卡啦OK」
1 GND MIC
2 MIC GND
3 R R
4 L L