採用 MediaTek MT6577 雙核的機種現身.

http://news.mydrivers.com/1/228/228952.htm

360特供機圖賞:4.3寸屏+聯發科MT6577雙核
2012-05-24 10:05:43 19524 人閱讀 作者:雪花 編輯:雪花 [複製連結] [我要爆料]  

一周前,360正式發佈了他們特供智慧機即華為閃耀,而現在我們的同行泡泡網也是率先拿到了該機,現在就讓我們一起來看看它的外觀吧。

從閃耀的這幾圖賞可以看出,它的外部只有華為Logo。該機配備的是4.3寸(540×960圖元)觸控式螢幕,搭載的是1GHz的MTK MT6577雙核處理器,其內置GPU可以斷定不是PowerVR 6系列,記憶體組合為1GB RAM+4GB ROM。

此外,該機還具備雙卡雙待功能,運行基於Android 4.0的360定制系統,內置有500萬圖元攝像頭和1930mAh容量電池。

不久前,360官方微博還曾表示,除了1499元雙核版本外,他們還會推出1399元的單核版(配置可能是1GHz MT6575+512MB RAM)。現在還不清楚,該機將會在何時上市,不過有消息稱,聯發科的MT6577雙核處理器將會在6月底或7月初開始出貨。

拿到的該機真係用6577??? 我就唔係好信, 行個兔兔睇下先講

華為出都唔方平得去邊,佢單核都夠膽賣二千八,呢部重唔賣四千,我情願買LG都唔買佢

華為出都唔方平得去邊,佢單核都夠膽賣二千八,呢部重唔賣四千,我情願買LG都唔買佢 ...
cello13814 發表於 2012-5-25 00:55

華為D 定價進取到嚇死人

華為出都唔方平得去邊,佢單核都夠膽賣二千八,呢部重唔賣四千,我情願買LG都唔買佢 ...
cello13814 發表於 2012-5-25 00:55

二千八?
唔係寫左話1499咩?

二千八?
唔係寫左話1499咩?
pineapple2006 發表於 2012-5-25 06:30

http://www.price.com.hk/product.php?p=137060

佢地所講, 應該係喱部 HUAWEI U8860 Honor

岩岩出時 HK$2,880

拿到的該機真係用6577??? 我就唔係好信, 行個兔兔睇下先講
RRR 發表於 2012-5-25 00:35

睇返 http://tu.pcpop.com/pic-797543.htm#1  原文, 無講話用 mt6577 , 不過雙卡雙待 gsm + wcdma 就一定了, 如果賣 rmb 1499, 約 hk$1850, 個價真係好抵囉, 雖然佳域 G3 做到 RMB 899, 不過品牌買貴 D 大家預左

睇返   原文, 無講話用 mt6577 , 不過雙卡雙待 gsm + wcdma 就一定了, 如果賣 rmb 1499, 約 hk$1850 ...
wongtaiman 發表於 2012-5-25 06:50

呢個價似樣好多,用mt6577都係貪佢平得嚟有雙卡雙待之麻,過二千真係唔會考慮

呢個價似樣好多,用mt6577都係貪佢平得嚟有雙卡雙待之麻,過二千真係唔會考慮 ...
cello13814 發表於 2012-5-25 08:16

睇返 MT6575單核, 真係唔差, 指效能

期望 MT6577雙核 再接再勵

又平, 又快, 聯發科又有乜所謂  

聯發科,我都OK,
過二千真係唔會考慮