[操作疑難] 有冇高手可出一下LG PRADA P940 刷機教學

已google過

又上過机瘋

有D位睇極都唔明

求高手幫幫忙

有驚無險岩岩刷完…
仲要刷完都未知…怪怪地咁…

可參考:
http://bbs.gfan.com/android-4007577-1-1.html
http://wenku.baidu.com/view/6dfd2a0aba1aa8114431d92b.html

淨睇第一條link就ok,第二條link KDZ_FW_UPD操作有截圖說明,可以互補不足。
我都係睇左第二條link先知原來已經刷完
個軟件刷完又冇提示,淨係部PRADA無啦啦自己重新開機,嚇到我…
個軟件log自己就停左冇郁,想Close又話佢仲刷緊叫你唔好搞佢,要用工作管理員先Close倒…
同埋有樣野一定要講,就係Link1講既"LGE Android Platform USB Modem"
係極有可能顯示為"LGE Mobile USB Modem"
我兩部機一部Win7一部WinXP都係咁…
我係由台版V10a上港版V10g
有咩分別就唔知,淨係留意倒個Market變左Play Store

有驚無險岩岩刷完…

可參考:

淨睇第一條link就ok,第二條link KDZ_FW_UPD ...
minazuki 發表於 2012-7-14 03:43

感激
今晚試試先~

有驚無險岩岩刷完…

可參考:

淨睇第一條link就ok,第二條link KDZ_FW_UPD ...

我有去到
第五步:启动KDZ_FW_UPD.exe(win7用户请用管理员权限运行),在KDZ file 那里选择你下载好的ROM(适用KDZ格式的ROM)
KDZ file果個位放唔到 file入去
可以點做???
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

我有去到
第五步:启动KDZ_FW_UPD.exe(win7用户请用管理员权限运行),在KDZ file 那里选择你下载好的ROM( ...
wingbossyeung 發表於 2012-7-18 16:06

要click兩下

要click兩下
minazuki 發表於 2012-7-18 16:09

click好多下都無反應

剛才在 update ics,又係遇到同一問題,個 Software Upadte KDZ 無反應。

跟住 download 左上面第一條 .link  o既 刷機工具.apk,依家又可以 choose  kdz。

仲試緊 up 上 4.04 未知 work 唔 work。

启动KDZ_FW_UPD.eLGE
xe <---------------個到我都係灰左,,,,cant choose...
(.係極有可能顯示為"LGE Mobile USB Modem".Android Platform USB Modem") 係邊到find??

有驚無險岩岩刷完…

可參考:

一定要停用LGE Mobile USB Modem
重有就係當你刷緊時有可能出現一個V++錯誤訊息
你唔好理佢
其實KDZ_FW_UPD係冇事
重係刷緊ROM
等部P940自己REBOOT就可以了

一定要停用LGE Mobile USB Modem
重有就係當你刷緊時有可能出現一個V++錯誤訊息
你唔好理佢
其實KDZ_FW_UP ...
mingbbq007 發表於 2012-8-14 13:12

停用LGE Mobile USB Modem<-----係邊到搵到,,,,gfan 個d全部簡體字,,,