買部電話比媽媽用(上網)

媽媽仲係用緊老爺電話 2G無上網
近排佢班朋友都買晒智能電話 傳相都唔用藍牙 轉用WHATSAPP
搞到佢有得睇無得食

所以想幫呀媽開個電信數碼無限PLAN 當然我比錢 之後本身既38蚊淨電話PLAN飛線過去
想偷偷地買部新電話比佢(扮孝順)

只求穩定唔HANG機 MON > 3.5寸 預算$2500左右 超少少無問題 最緊要穩定
暫時睇岩既有幾部 唔知而家有無CHING用緊可以比少少以下呢幾部機既傻/缺點
SONY XPERIA U
SONY XPERIA SOLA
MX 2核/4核
LG L7
MOTO ATRIX 2
HTC ONE V
水貨如果OK既會考慮以下呢幾部
LG PRANDA
LG LTE 2
暫時諗到呢幾部 唔該晒CHING 比一比評價邊部好D

如果鐘意大mon可考慮 Samsung i997 Infuse 4G

lg optimus black, 上左2.34好順,cpu 比L7 強,

電訊數碼上台$2000有找

如果鐘意大mon可考慮 Samsung i997 Infuse 4G
Rene_Lui 發表於 2012-7-14 16:41

SAMSUNG 我BLACK LIST 左 不過呢部好似得水貨
如果係 更加暫時唔考慮住 BY THE WAY THANKS

SAMSUNG 我BLACK LIST 左 不過呢部好似得水貨
如果係 更加暫時唔考慮住 BY THE WAY THANKS ...
541023 發表於 2012-7-14 16:49

其實要睇佢有咩喜好
如果比長輩用唔建議moto/meizu
佢同朋友出街可能會比人笑

Sony係唔錯,但太細mon長者可能都未必like

你的list中,
LG果兩部應該較適合

support prada x 2
mon又大, 款又得, 又平

其實要睇佢有咩喜好
如果比長輩用唔建議moto/meizu
佢同朋友出街可能會比人笑

Sony係唔錯,但太 ...
Rene_Lui 發表於 2012-7-14 16:53

都未算長者3.5寸一定睇到
最緊要穩定
lg optimus black, 上左2.34好順,cpu 比L7 強,

電訊數碼上台$2000有找
low-end 發表於 2012-7-14 16:47

2.3.X 既LG UI 慘過死
上一部用P970 而家用緊P936
P970刷左CM7叫好左D
P936 ROOT都無得ROOT

睇怕都係得LG L7 同 SONY 2部岩心水

都未算長者3.5寸一定睇到
最緊要穩定

2.3.X 既LG UI 慘過死
上一部用P970 而家用緊P93 ...
541023 發表於 2012-7-14 17:00

唔一定係長者
不過據我觀察長輩多數鍾意大mon
所以sony果兩部唔大建議

Prada好似出左4.0?