[操作疑難] 有冇人部galaxy nexus (日水)打電話果時出現問題

即係有時係最近撥出個list到搵number再打出時,會話你撥出唔正確號碼
但如果自己再撳number 撥出又會冇事,
有冇同我情況一樣?

p.s我部機係galaxy nexus 日水4.0.1

即係有時係最近撥出個list到搵number再打出時,會話你撥出唔正確號碼
但如果自己再撳number 撥出又會冇事,
...
hymen 發表於 2012-7-22 10:35

仲4.0.1 ??
就算你唔用google rom,
docomo 都出o左4.0.4 啦!

回復 2# Kobukuro

我買返黎就係4.0.1了,一直run 佢d auto update 都係4.0.1..
我都好想up上去,但又唔想root 機
盼望ching指教

回復  Kobukuro

我買返黎就係4.0.1了,一直run 佢d auto update 都係4.0.1..
我都好想up上去,但又唔想roo ...
hymen 發表於 2012-7-22 13:46

冇理由!! 日水冇sim-lock 咩? 係邊買?
    有冇用過wifi ? 我買番o黎一開機連上wifi 就上o左4.0.2 啦!! 4.0.1 係唔可以直上4.0.4 !! 一定要上o左4.0.2 先再上4.0.4 !!

回復 4# Kobukuro

係荃灣買,不過已經係幾個月前,果時已經有4.0.3,唔太清楚有冇simlock(開機畫面有個未開的鎖),
有用過wifi,用佢內置檢查更新up完睇返都係4.0.1,依家再檢查更新都係話最新版本

係荃灣買,不過已經係幾個月前,果時已經有4.0.3,唔太清楚有冇simlock(開機畫面有個未 ...
hymen 發表於 2012-7-22 15:04

4.0.3 唔係for GNex.
    GNex (ICS) 得4.0.1, 4.0.2, 4.0.4

回復 6# Kobukuro

謝謝修正,當時已經有新版本,但店內只有4.0.1的貨,
現在如果唔root要官方update可行嗎?

謝謝修正,當時已經有新版本,但店內只有4.0.1的貨,
現在如果唔root要官方update可行嗎? ...
hymen 發表於 2012-7-22 15:55

唔知, 部機唔係手, 都唔知你而家咩status !!
你先去cap screen, 我想睇睇你個android version 個版!

其實日水都冇保養, 而且又唔一定要root, 不過好大機會要unlock bootloader o者!!
其實做咩咁驚root 機?

你先backup所有data先啦,因為 unlock bootloader會無哂所有data.
unlock bootloader先,跟著root 埋機. 再認埋老豆, 你唔會後悔. 正好多.
不過你要確係唔係永久unlock sim.