我買左2個,义滿電要成6小時, 牌子係 NX power & Momax Power charger ......真係人都癲, 吾知原廠三星义機,义滿舊電要幾多個小時,  如果 BROTHER 有用可否分享下......謝謝

我買左2個,义滿電要成6小時, 牌子係 NX power & Momax Power charger ......真係人都癲, 吾知原廠三星义機, ...
cableman560 發表於 2012-7-23 19:54

三個小時左右(用原裝火牛)

嘩快咁多....淨係電池同部义機......吾係連住部電話义......???

三個小時左右(用原裝火牛)
minglaw 發表於 2012-7-23 19:56

唔係個叉嘅問題,係Samsung 部機嘅問題,Samsung 嘅kernel 特登咁做,唔係你點買佢野?

吾明......咁係吾係,要連住手機义??

回復 5# shukuist

嘩快咁多....淨係電池同部义機......吾係連住部電話义......???
cableman560 發表於 2012-7-23 22:37

我講緊既當然係用叉座叉電池啦~

個叉座輸出用900/450mah叉舊電,關乎於你隻牛output幾多A,1A既就前者,0.5A就後者~

大陸果d土炮叉座有d寫住350mah,就算寫住500mah都唔足秤,所以叉電時間一定耐

Thank you BIG BROTHER

我講緊既當然係用叉座叉電池啦~

個叉座輸出用900/450mah叉舊電,關乎於你隻牛output幾多A,1A既就前 ...
minglaw 發表於 2012-7-24 02:50

電1定用原廠

兩舊電我都覺得唔係好夠,連續上網三個半鐘都KO一舊電~