[操作疑難] LG Optimus 4X 两個問題

有两個新問題:
(1) 好食電: 11:00pm->7:30am (sleeping time) 由100%跌到66% (無開wifi同data,只待機)
(2) VPN set唔到: 一按VPN就跳去叫我换鎖屏,我都無set鎖屏

各位ching點解決呢?

第一, 我無機係手, 唔知食電問題.
二, set vpn  android 機一定要有set開機鎖先比set vpn.

回復 2# casper326
但我部Xperia set vpn 唔使set開機鎖???

回復  casper326
但我部Xperia set vpn 唔使set開機鎖???
gumptang 發表於 2012-7-25 09:19

我用過 ACER TABLET, MOTO 既MINI PRO+, 同LG SU640, 一TICK 個VPN 都係要你SET 密碼鎖.
XPERIA MINI我老婆用緊, 今晚可以試試.

回復 4# casper326
我仲有部Galaxy Tab 8.9都唔使

請問set咗鎖後set vpn完可唔可以解鎖,我唔想用原生鎖,我用緊widgetlocker唔错

回復  casper326
我仲有部Galaxy Tab 8.9都唔使

請問set咗鎖後set vpn完可唔可以解鎖,我唔想用原生鎖, ...
gumptang 發表於 2012-7-25 09:29

未用過WIDGETLOCKER...   答你唔到....
我玩左VPN 冇耐, 但係試過個幾部都要SET 鎖...

VPN係小問題,食電就好大問題

有無開 auto sync ? 開咗就算無開 data, wifi 佢都會否停咁找
sonymobile 發表於 2012-7-25 10:17

有開呀,試吓熄咗auto sync係唔係好D先,多谢師兄

熄咗auto sync,開data不過無上網只check email。10:30am至10:30pm,電力由100%->0%