[開箱] 超簡單開箱 - MTK6577 S720E/ONE X 款 ** 29/Jul 18:45 updated **

自己用開IP 有幾年+幾代, 見朋友剛剛出左部6577 X710D 都好好用. 咁諗住買返部做2ND PHONE.
心水係4.7"~5", 但一直都無貨或未有機出. 今日收到其他師兄報料, 有呢部機出就出去試下. 見啱心水就買埋.

MON: 4.5", 540X960
CPU: 6577 (話 1.2GHZ X 2)
RAM/ROM: 512MB/4GB
BATTERY: 1800MAH
暫時無得ROOT
(有另一款係1:1行6575, 內置電, 4.7", 1GB RAM)

啱啱叉完電, 完左一陣.
因為時間關係. 只係試左少少野.
MYTV APPS 可以SEARCH & 用到.
WHATSAPP SEARCH & 裝到, 但未出SIM所以無用到. (應該無問題卦.

MON 色係冷過IP 4S, 但自己接受.

MON大細都唔同純粹做下參考

影相 (見囝囝隻杯都幾COLORFUL, 借黎做MODL先.)

跑分果啲唔做LA, 6577都係咁上下.
睇片720P RMVB, AVI 都OK. MKV未試.
1080P 本身無片源, 留返俾其他師兄試.
電量唔俾評語先, 第一次叉又係咁試野, 唔可以做標準.

因放假要湊仔, 未必可以幫各師兄試得好詳盡. 但有問題可以提出, 可以盡量幫你試下.

********* 29/Jul 10:30 updated ***********
禽晚無插 sim,  由9點玩到1點半左右(Wi-Fi),  裝apps/上 網淨返9%電.

頭先落鴨記買張$50sim for 1week無限data(   想買pccw 800mb 但開左果兩檔都無得賣)。
9點開始用上網, 同試gps.  宜家去到76%.
出完呢個post唔用淨stand by, 睇下啲電會去得幾快。

GPS, 9 點 鐘第次試,十分 鐘都定唔到當時有烏雲。9:45左右,我見無乜雲再試,一兩分鐘搞掂。我估呢部gps接收可能較差,但收到都定得好快。

熱,禽晚不斷下載同裝apps,  部機上半部係好盪手(唔可以接受),同時部機出埋警告電池過熱。咁我緊係放低部機抖抖抖,隔5 分鐘左右就無咁熱。之後用wifi到宜家用3g都係微熱。如果師兄們會玩大食game可能唔啱用呢部機。

******** 29/Jul 15:00 **********
頭先由11:00 70%電STAND BY到3:00 得返52%, 大約5%/HOUR.如果24小時開機, 正常應
該做唔到一日一電.

******** 29/Jul 18:45 *********

之前720p睇美劇都唔覺窒,但今日搵左套720p車手試下,真係唔係咁好效果keep住少窒。(免強可接受)

100% 電睇1:30 720片,睇完淨返64%.
光暗約50%同用耳筒

更新埋今次基本野都講得8899 。無特別野就唔會更新喇!
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

看來好像幾正,請問幾錢?謝謝!

同埋512ram,是否夠用?

對帖子PID 28082595 發動操作 關閉 你確認要  Like   给  worldcat  ?
操作成功!你可以關閉此視窗了。

為減輕伺服器壓力,內容沒有自動重整。
在下次瀏本貢時便可看到最新結果。

見到你出開箱,
E家我可以唔洗出,thz!
其實我係要湊bb出唔到post,
但已經影左相,未resize,
跑左分。

另外,
我用間鋪果部跑安兔有5800
買返黎無插卡跑得4800,
插張c4 8gb卡就跑到5200,
相信跑5800用張大容量快卡就得。

係playstore都有app搵唔到,如東方互動,
同之前既n7000,i9220,x710d既機一樣,
相信係mtk系統既問題。

How much?
Thank you!

同埋512ram,是否夠用?
ktqq 發表於 2012-7-28 22:49

$1400, but dont ask me where to buy pls

師兄知唔知1:1果個行咩UI???

回復 6# eiji_toe

ha ha
my son is 15 months

i read apple mainly, so not a big deal for me about oncc.