[回帶]之前唔係話過android個介面掃mon唔順係冇得救咩?

又話硬件幾勁都冇用,又話如果個UI要改返順咁d app就要寫過晒.......
我覺得部GNX升o左4.1之後真係俾到好似掃IPHONE同WP果種個感覺我喎!
唔知有冇4.1用家感受到呢?
咁之前講果d問題又點解釋呢?

改善左但都差iphone少少, 特別係iphone行大部份apps都順

改善左但都差iphone少少, 特別係iphone行大部份apps都順
surrender 發表於 2012-7-29 22:36

唔係講apps
之前係話個UI唔順係冇得救

唔係講apps
之前係話個UI唔順係冇得救
叉燒餐包 發表於 2012-7-29 22:39

UI基本上都係apps黎,只係google原裝apps咁解

UI基本上都係apps黎,只係google原裝apps咁解
surrender 發表於 2012-7-29 22:42

唔明講乜

唔明講乜
叉燒餐包 發表於 2012-7-29 22:46

冇apps點會有UI? 基本上你講既UI 都係apps黎, 4.1係順左但去到非google原裝apps就唔夠順

想睇下其他解釋

如果係講project butter, 係講緊整個4.1.x 系統
唔係咩UI 唔UI, 或者只係個app, launcher
但係淨係好似60fps, 已經係整個系統

所以平台gei apps 都係要針對平台版本去編寫優化
就算係ios 咁, 如果個app 寫得唔好, 一樣可以唔順唔快

唔清楚咩係project butter, 不如了解下先
http://www.androidpolice.com/201 ... icipate-your-touch/