[操作疑難] 用ONE XL 換 LG Optimus LTE 2 是否不智?

見佢有2GB RAM,真係好吸引 但係佢4G又好似唔多地方收到咁,好苦惱

見佢有2GB RAM,真係好吸引 但係佢4G又好似唔多地方收到咁,好苦惱
阿朱 發表於 2012-7-31 10:53

單純為 4g ﹐唔值。

起碼去到4g 再成熟一點﹐覆蓋再好一點才算。

如果你為 2gb ram/新機......  ﹐唔駛講咁多﹐心頭好無得用值唔值去計算的。

單純為 4g ﹐唔值。

起碼去到4g 再成熟一點﹐覆蓋再好一點才算。

如果你為 2gb ram/新機......   ...
peter_chan 發表於 2012-7-31 10:57

其實我想換因為佢多RAM,唔駛成日RELOAD D APP

阿朱 發表於 2012-7-31 11:00

htc one xl ﹐有說係廠方做了手腳﹐為了sence 有更好的體驗而去「廢」muilt-task 功能﹐所以多多ram 在 htc 機都無用﹐都係會close apps﹐而不是在background standby你再用。

阿朱 發表於 2012-7-31 11:00

咁唔好換比較好, 改為 1xl刷rom
(lte2 都唔算多人用, bootloader未解, xda 得1,2個post )

ps: lte2 user

xl 1G ram 唔夠用?

LG好似唔係咁好呀!ONE XL個CPU幾好喔!有省電,點解唔好???

2GB RAM係好,不過用LG風險相對更大,軟件本身麻麻,又未必一定有好ROM刷

咁唔好換比較好, 改為 1xl刷rom
(lte2 都唔算多人用, bootloader未解, xda 得1,2個post )

ps: lte2 user ...
#翹~* 發表於 2012-7-31 13:49

CHING,你的LTE 2 係K版?請問收得好唔好呀? 同埋多唔多RELOAD APP情況?

xl 1G ram 唔夠用?
sohoriho 發表於 2012-7-31 13:53

唔多夠呀我WHATSAPP加埋LINK HKG 兩個APP互轉都好多時會RDLOAD個APP