[開箱] 仿SIII山寨MT6575手機簡單開箱+討論

話說小弟係呢區睇到咁多位師兄玩山寨機玩得咁開心,心思思想買返部類似既返屋企玩玩,去YAHOO睇睇見到有部標榜同SAMSUNG SIII 1比1既山寨機,行6575及512MB RAM,咁岩自己生日,咪俾個藉口自己買件玩具玩玩,好,廢話少講,去圖!

首先係盒同外觀

配件,有火牛,耳筒,兩電同一張唔知咩牌子既8G卡

跟機送既所謂FLIP COVER

舊電聲稱有2100MAH,用落覺得好大機會報大數

個MON睇落都唔差

跑左轉安兔

SPEC

話就話行4.04,安兔一CHECK原來行緊2.3.6

裝極PLAY STORE都裝唔到,有冇師兄識搞?

用後感:

1.部機聲稱係1比1,實際上比原機SIII大部,SIII既套係用唔到係呢部機
2.部機聲稱行4.04,安兔一CHECK原來行緊2.3.6,呢樣野我唔係好接受到
3.電用得好快,上網唔夠30分鐘可以冇成10%電
4.部機唔算慢,個介面好順,比我部GALAXY NOTE更順,當然開PROGRAMME就因為CPU所限,表現一般啦
5.喇叭有D拆

返到屋企都夜,重有好多野未試,希望有其他買左呢部機既師兄可以多多交流,提供多D優化及CUSTOM ROM既資訊,各位有問題亦可以提出,我會盡力解答

P.S.請問有冇師兄可以教教小弟如何可以INSTALL到GOOGLE PLAY及能DOWNLOAD香港APPS,萬分感謝!!

點解唔買6577版山寨SIII ?
聽聞6577版係1280x720/1G ram, 應該會好好多

點解唔買6577版山寨SIII ?
聽聞6577版係1280x720/1G ram, 應該會好好多
jso77 發表於 2012-8-1 00:04

6577的 s3, 好似要 1750 人仔, 成2000蚊hkd, 值唔值呀?

另外, 回答 google play 的問題, google play本身需要加上 google framework, 你將 play 同 framework 的 apk 都放係 system/app 入面, 應該係行到. (但首先要 root 左機先做到)

6577的 s3, 好似要 1750 人仔, 成2000蚊hkd, 值唔值呀?

另外, 回答 google play 的問題, google play本 ...
laubong 發表於 2012-8-1 02:12

如果有原裝rom, 係咪可以自己加落去先再刷機呢??

話說小弟係呢區睇到咁多位師兄玩山寨機玩得咁開心,心思思想買返部類似既返屋企玩玩,去YAHOO睇睇見到有部 ...
kidney 發表於 2012-7-31 23:58

呢道嗰位 PK167 可能幫到你,之前好似睇過話改 permision。

之前問過呢部,但兩個賣家不約而同話部機夾香港某啲台有問題,同埋root唔到機。所以香港啲水佬早兩個月入左一批就無人入。希望師兄可以試下再包膠。

6577 版,禽晚有淘賣家旺旺我(之前問過佢),話星期五有,首批人仔1550。但唔係國外版1gb ram, 得512mb only.但無現貨無睬佢。而且6576先賣人仔1100~1200, 加300~400換粒u唔值。

裝Play store你要有兩樣野
1. gapps: http://goo.im/gapps
2. CWM recovery (或如叔叔中文recovery)

1. 用線刷個CWM recovery入部機度
2. download適當gapps到SD card
3. Reboot入recovery
4. 在recovery中用"Install zip from sd card"(or something like that)去install剛剛download的gapps zip

ROM本身唔使root

師兄好野,做多D測試!

thank you 師兄

海派i9220玩家過黎support下先....