點解 Samsung 死都唔肯出 32GB....

想換 S4 都唔夠膽換...

我老婆部 Note2 用左唔夠一年已經 insufficient memory
最慘係佢已經無咩點裝野...

真係唔明 ***  marketing 點做野... (Global / HK Marketing team sucks)

REMARK:

http://digital.sina.com.hk/news/-7-1367597/1.html

但我尋日仲問緊 Hollywood plaza broadway, fortress, CMK, Chung yuen 都話無消息囉!

correct me I understand wrong,
Insufficient memory 應是指 2G Ram 唔夠用,與機存 16G/32G 不同吧,但知道有此機種或軟件是可將軟件轉落機存的記憶體,好分擔軟件於 Ram之運行。
若機是可插外置記憶卡( 16G/32G ),機存 16G 應足夠用,也可減低成本。

correct me I understand wrong,
Insufficient memory 應是指 2G Ram 唔夠用,與機存 16G/32G 不同吧,但知 ...
Jakoo 發表於 2013-5-30 11:40

應該唔關 Ram 事... 佢最近 update apps 彈呢舊野出黎
之前我部 nexus 7 都試過, 應該係internal 個 16GB 已經爆左

android 4.1 / 4.2 唔可以 move to sd , 我之前部 s3 / nexus 7 裝左幾隻game
例如 GTA, Nova3, dark knight rising , Spiderman 可以用既位已經所餘無幾
當然你可以話我做咩唔爆左一隻先玩第二隻 (如果真係咁都講得出, 我真係唔識答)
但係如果有 32GB , 我肯定 go with 32GB

我之前等電池套裝, 等左成個月終於出左
點知中間爆左 S4 得 9GB 可以用
講真9GB 真係唔夠用
所以到家下先未買...

我唔係有心踩 S4
到呢刻我都等緊佢出 32GB 版本然後即買
但睇黎呢刻我會 stick with iphone 5, 等到 5S 出直上 5S 算...

過兩三個月就會出
放心

過兩三個月就會出
放心
ccchhhuuunnn 發表於 2013-5-30 11:47

幾個月...
幾個月後出 5s 啦, 10~11 月出 note 3 到時揾鬼買 s4 咩...

講真我到呢刻都想換機 (想係 5S 之前玩下新野, 好用就繼續用落去, 唔好用就轉番 5S)
但係真係無咩邊部機有 32GB...
得New One 有, 但我真係唔想再隨身攜帶住個萬字夾咁低能...

Xperia Z 個sim card slot 設計其實 OK 架... 但又係無32GB...

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

應該唔關 Ram 事... 佢最近 update apps 彈呢舊野出黎
之前我部 nexus 7 都試過, 應該係internal 個 16G ...
wongja 發表於 2013-5-30 11:46

如果你真係急,唯有出韓版s4

之前我部 nexus 7 都試過, 應該係internal 個 16G ...
wongja 發表於 2013-5-30 11:46

用 whatsapp / line /  wechat  , video images  sound 全都落部機到, backup 上
PC,  應該free 到 好多位出嚟

用 whatsapp / line /  wechat  , video images  sound 全都落部機到, backup 上
PC,  應該free 到 好 ...
jmcdw 發表於 2013-5-30 11:55

THX!
今晚幫我老婆攪

幾個月...
幾個月後出 5s 啦, 10~11 月出 note 3 到時揾鬼買 s4 咩...

講真我到呢刻都想換機 (想係 5S  ...
wongja 發表於 2013-5-30 11:52

16GB隔幾個月就出32GB
3G隔幾個月就出4GLTE
黑白兩色隔幾個月就出其他色
三星不嬲都係咁

出iphone好過
但iphone 唔使用萬字夾??

16GB隔幾個月就出32GB
3G隔幾個月就出4GLTE
黑白兩色隔幾個月就出其他色
三星不嬲都係咁

出iphone好過
...
ccchhhuuunnn 發表於 2013-5-30 11:58

要呀, 我之前就係邊過關邊換卡跌凹左部機 (這是我的問題)
所以我好嚮往唔洗用萬字夾的日子

btw 我今年 iphone 5 出到 64GB... 都爆爆地了...