小弟準備買LG Optimus G Pro(水貨)之問題..

小弟諗住呢2個星期左右買LG Optimus G Pro(水貨)

買水貨應該去邊間買會比較好呢??

平行貨幾多?
我都有興趣下一部試水機
只係怕外國制式同hk制式唔夾  台用唔用3/4G
因為堅新手

水4580左右

先達2f

豆腐仔, 三禾妹 都ok

service 好好
turth 發表於 2013-6-4 15:49

哈,唔該哂CHING..

其實依家呢個時世,係咪最好買S/K(4G)版黎用呢?

平行貨幾多?
我都有興趣下一部試水機
只係怕外國制式同hk制式唔夾  台用唔用3/4G
因為堅新手 ...
taipos700i 發表於 2013-6-4 15:06

我上年買左日版NEXUS之後,,就覺得水貨好過行貨,,
因為$$平D..同埋正常咁用電話,,好難一年就會壞..
所以行貨保養冇咩用

哈,唔該哂CHING..

其實依家呢個時世,係咪最好買S/K(4G)版黎用呢?

我上年買左日版NEXUS ...
ken0910 發表於 2013-6-4 16:49

我都有買日版NEXUS,依家刷左custom rom 4.2.2 + franco.Kernel,順滑到爆,但始終有個疑問,唔知日水/韓水個頻道(特別係UMTS)支援同香港唔完全一樣,會唔會好大影響?

有時都覺行貨保養冇咩用...不過要睇什麼牌子....

我上年買左日版NEXUS之後,,就覺得水貨好過行貨,,
因為$$平D..同埋正常咁用電話,,好難一年就會壞..
所以行貨保養冇咩用

我就係咁諗呀慳皮d, 不過係唔識制式夾唔夾hk台, 同埋邊間有信譽點
所以上黎做下功課先

我都有買日版NEXUS,依家刷左custom rom 4.2.2 + franco.Kernel,順滑到爆,但始終有個疑問,唔 ...
Giroro伍長 發表於 2013-6-4 17:06

只要頻道一樣就冇問題,唔係d 人點roaming

因為G PRO既 S/K版係支援香港4G 1800頻率
所以我都係買S/K,,雖然貴L $$200-300左右..

只要頻道一樣就冇問題,唔係d 人點roaming
kellykk 發表於 2013-6-4 17:22

韓水冇UMTS 850同900,如果UMTS 2100收唔好時,係咪跌落2G? 會唔會經常咁情況?