而家申請信用卡出手機有咩優惠?

HS銀行
新客有回贈外去大舖買滿$5000以上再有20x cash$(即最少有400 cash$)

HS銀行
新客有回贈外去大舖買滿$5000以上再有20x cash$(即最少有400 cash$)
叉燒餐包 發表於 2013-6-5 15:24

CASH DOLLOR 唔算係 CASH.

而家申請信用卡出手機有咩優惠?
聽講有$800回贈?
大家出新電話系咪都會出新卡? ...
spcvf 發表於 2013-6-5 14:43

唔一定.
如果去細鋪, 或者 2G台出機. 可能都好平.
又唔駛出張新咭. 又個人資料. 又要找數. 呢樣個樣煩.
當然如果張咭帶到其它好處俾你, 就去啦.

CASH DOLLOR 唔算係 CASH.
bobopig 發表於 2013-6-6 01:25

大哥,$ = DOLLOR
洗唔洗打到咁白呀

HS銀行
叉燒餐包 發表於 2013-6-5 15:24

去中原仲多左10x
即買5000有400+200
詳情自己去恆生睇

hs 網上申請兩張卡 100cash
成功申請$1600 cash(每張卡要出信90日內簽$5500)
6月30前,星期六日,去指定電器商鋪買野,買滿$5000有20x cash dollor  s4為例 $5898*20/250=471(max$600)
如果去中原再額外有最多$300 中原dollor (10x 中原 dollor  以s4為例 $5898*10/250=$235)

即係拿到最盡就有$100+$1600+$600+$600=$2900
再加$600 中原dollor

=$3500

都唔錯。
不過如果去細鋪/2g 台買機,條數都一樣...

回復 7# sonic64

成功申請$1600 cash(每張卡要出信90日內簽$5500)
普通人買一部電話喎, 依家係每張簽5500
其實根本唔係買一部電話有咁多優惠, 起碼買兩部

大哥,$ = DOLLOR
洗唔洗打到咁白呀
叉燒餐包 發表於 2013-6-6 03:05

唔係呀, 我指 CASH DOLLAR 唔算係真係正 CASH.
一來只可係某 D 商鋪用, 局你地幫襯番個 D.
二來你去到, 都要洗錢先可以用到.

但如果係真正 CASH 回贈, 會入番去你張咭變左個 CR.
假如回 200 CASH. 就算我去買佐單佬買, 去意粉屋, 或者其它地方, 總之可以簽咭. 或者交保險. 外賣 PIZZA. 都可以減左個 CR. 先係真係 CASH.
即係我要去交電話台費, 都可以減左個 CR.
但你去交電話費, 可以去左個 CASH DOLLAR 嗎 ?

所以送 CASH DOLLAR 俾你, 唔算係真正 CASH. 要留意.