[自用機] F260與A850K邊部岩我多D?

A850K個二手價睇住佢跌完升返再跌返..
我終於都搵到部fullset 24xx既機..
但見F260機又新D但二手價平到21xx-24xx都有fullset..

雖然自用就唔好諗保值..但無疑A850個價真係企得好穩..
LG機就算好用都係快跌價..F160K依家已經跌到仲平過大陸機..

其實我要比較既係電既耐用度..
因為兩者都一樣720P..
F260多粒提示燈..雙核慳電D...
A850就mon大D..13M cam應該都靚D..
其他功能上都差唔多..
求意見!

前A850K用家 F160用家
部機除左鈐聲細聲 其他野真係好好用
F160 粒U用落比較熱 有時仲會熱到HANG
F260如果係同一粒U 我比較傾向A850起碼唔會熱到HANG先

F260如果 ...
norai 發表於 2013-6-8 01:45
A850K ringtone好細聲?
咁震機方便夠唔夠震?

用緊S2超震超響..

F260如果 ...
norai 發表於 2013-6-8 01:45

應該係f160 desgin問題
理論上a850粒u一定會比f160熱同食電
但F160真係超食電同埋熱

之前我用F160K, 而家用F260S, 用咗咁耐, 莫講話熱到hang機, 基本上連機都未hang過!電又耐用, 我 ...
fai2851 發表於 2013-6-8 12:40

有一日咁強?
大概有幾多時間開住mon?

我用緊850K幾個月,未HANG過,唔熱,速度好順,ROOT埋DEL韓APPS,電就STANDYBY可2日,普通用就超過一日,完全無問題,係個原生CAM APP對焦差D,其他無鑊氣~

我用緊850K幾個月,未HANG過,唔熱,速度好順,ROOT埋DEL韓APPS,電就STANDYBY可2日,普通用就超過一日,完全無問 ...
512 發表於 2013-6-8 15:47

如果成功買到A850K既用住先..
反正LG機插水極速..遲買有折扣...

如果成功買到A850K既用住先..
反正LG機插水極速..遲買有折扣...
DraGoNxHK 發表於 2013-6-8 16:11

睇你想要乜野,因為兩部都幾大分別~
要4核 定 2核?
要5.3" 定 4.7"
要16GB ROM 定 8GB ROM (呢個我比較介意,8GB入面得返4GB多D可以用,所以先無入LTE3)
1300萬象 定 800萬象