[操作疑難] 求救!出機三天,A850K電話/音樂沒有聲.它誤以為自己插了耳機!

緊急求救!!!!!!!!!

如題! 新買的 A850K 只用了幾天, 今天早上還能正常通過電話, 現在忽然有問題了. 電話能打出打入, 但是雙方都聽不到聲音. 之後留意到 "Speaker" 鍵是灰了不能選, 所以試把原廠耳機插進耳機孔. 電話雙方馬上有聲可以通話. 但只要只要把耳機掉多馬上又會雙方沒有聲音.

去到音效設定頁, 所有音量調到最大. 響鈴那些都沒有問題, 只有最上及最下的兩項: "音樂,影片及游戲" 及 "系統" 沒有聲音. 這應該是手機誤以為有耳機插進嗎? 有人試過如此嗎? 可以怎樣修理? 謝謝! (手機曾經放近在手袋的磁石扣附近. 耳機插孔已掃過沒有異物. 已試過把手機重新清空回出廠預設也是一樣, OTA升級到最新版(好似係2.10)都係無幫助)

請各位CHING救救我呀~ 萬分感激!!!!
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

買水貨有問題好閉藝,所以試過一次已經足夠,行貨好重要

知唔知可能會係咩問題? 先達/旺角有冇邊間鋪頭識得整水貨機?

謝謝!!!!

回復  e-ghost
拎去整, 壞左耳筒插頭
167pk 發表於 2013-6-11 14:24

ok~ 知唔知邊度有得整呀?

回復 5# e-ghost

可以试一试老土方法,大力的插拔十多次

你買左幾日,拎去賣貨間舖check機,正常出貨幾日機都應該會幫你睇下吧!

.... 慘在部機係韓國EMS直郵返來的~~~

.... 慘在部機係韓國EMS直郵返來的~~~
e-ghost 發表於 2013-6-11 16:30

咁高風險你都制

買水貨有問題好閉藝,所以試過一次已經足夠,行貨好重要
ewzex 發表於 2013-6-11 12:27

所以我係唔會買水貨   
一有問題極閉翳