有無人用緊 S4 LTE 而又用緊坊間的無線充電?

充電時比較熱, 唔知有無問題?

暫時見到最高溫度:38
無線充電板: 美創60MM迷你充電板(Y 拍買的)
接收片: 超薄0.5mm, 底蓋沒有突起(淘x買的, 貪佢夠薄)

充電時比較熱, 唔知有無問題?

暫時見到最高溫度:38
無線充電板: 美創60MM迷你充電板(Y 拍買的)
接收片: 超 ...
god2004 發表於 2013-6-14 12:40

我 Note2 用充電板 都有成 40 度

我 Note2 用充電板 都有成 40 度
別問我是誰 發表於 2013-6-14 14:08

多謝CHING 回答, 聽落好似正常, 仲驚無人用無線充電

多謝CHING 回答, 聽落好似正常, 仲驚無人用無線充電
god2004 發表於 2013-6-14 14:45

補充: 如果有用套或殼 會增加溫度

充電板與充電線圈越少阻隔越好 溫度會低返 d

補充: 如果有用套或殼 會增加溫度

充電板與充電線圈越少阻隔越好 溫度會低返 d ...
別問我是誰 發表於 2013-6-15 20:44

請問CHING 能否充電至100%?

請問CHING 能否充電至100%?
god2004 發表於 2013-6-16 02:27

我每次也可以 充到 100% 手機會聲音及顯示提示

我每次也可以 充到 100% 手機會聲音及顯示提示
別問我是誰 發表於 2013-6-16 04:03

請問CHING 用什麼充電板和接收片?
我部機充至94%, 雖然會繼續充電, 但就會不停彈出"無線充電.....", 好鬼煩

請問CHING 用什麼充電板和接收片?
我部機充至94%, 雖然會繼續充電, 但就會不停彈出"無線充電.....", 好鬼 ...
god2004 發表於 2013-6-16 05:20

我無出現你既奇怪情況 咁你咪充到 9x % 就算囉 唔一定要 100% 既 

我用以下 HK $380 一套 (包埋手機接收線圈,充電板,火牛)

我將個包裝盒 CUT 斜佢要黎做個座 充電板包塊藍色绒布 防磨花手機背蓋
別人既開箱 → http://gphonefans.net/thread-147549-1-1.html
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

我無出現你既奇怪情況 我用以下 HK $380 一套 (包埋手機接收線圈,充電板,火牛)

我將個包裝盒 CUT ...
別問我是誰 發表於 2013-6-16 12:05

好似幾好用
淘返黎?

好似幾好用
淘返黎?
chingchiu169 發表於 2013-6-16 13:04

深水埗 深之都二樓 有幾款現貨可以買